Петък, 30 Сеп 2022
            
Политика

ГЕРБ – В. Търново регистрира кандидатите си за местната власт

  24.09.2019 12:12
ГЕРБ – В. Търново регистрира кандидатите си за местната власт

ГЕРБ – Велико Търново регистрира кандидатите си за кмет на общината, за кметове на кметства и за общински съветници. Документите внесоха Деян Хаджийски и Георги Недев от общинското ръководство на партията, а решението на ОИК за регистрация на кандидатите е от 24 септември.
Инж. д-р Даниел Панов, който приключва втория си успешен управленски мандат, е кандидатът за кмет. Той е и водач на листата с кандидатите за общински съветници. ГЕРБ отново регистрира пълна листа с 37 човека, колкото са членовете на Великотърновския общински съвет. В нея присъстват, както утвърдили се с досегашната си работа местни парламентаристи, така и много нови лица, на чиято експертност и идеи партията също ще разчита. Преобладават юристи и икономисти, в листата са предприемачи, лекари, учители и училищни директори, представители на спортните и интелектуални среди, архитект. Залага се на много млади хора, като седем човека са на възраст под 35 години. Шестима са кандидатите от т.нар. „гражданска квота“, а по силата на споразумението за сътрудничество между двете десни партии ГЕРБ и СДС, в листата е и областният председател на СДС Мирослав Трифонов.
За кметове на кметства в община Велико Търново ГЕРБ разчита на успешните си кметове и личности с безспорни качества и авторитет. Така за Дебелец отново е издигната Снежана Първанова, за Килифарево е Димитър Събев, в Пчелище кандидатът е Гица Лазарова, в Ресен – Йорданка Колева, в Самоводене е Николай Милаковски, в Церова Кория е Христо Кунчев, в Шемшево - Кирил Ангелски, във Водолей - Антоанета Тодорова, а кандидатът за Леденик е младият маркетинг експерт Йордан Морчев.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати