Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

Председателят на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ похвали В. Търново

  20.09.2019 13:31
Председателят на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ похвали В. Търново

Председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата” Малина Крумова похвали Община Велико Търново и институциите в областта за успешната работа с деца по превенцията  за безопасност на пътния травматизъм. Тя беше във Велико Търново, за да се включи в заседанието на Областната комисия по безопасност на движението.
„Една от първите задачи на Държавната агенция беше да регулираме дейността на тези областни комисии, защото ние смятаме, че именно на местно ниво трябва да се провеждат дейностите, които да подобряват безопасността на движение по пътищата. Ние разгледахме настоящата информация за пътнотранспортния травматизъм. Беше споделена информация за много важни инициативи, Детската полицейска академия в Балван. Въобще цялата работа по превенция на предучилищното и училищното образование и работата на МВР с децата. Тази практика е много важна и трябва да бъде разпространена на територията на други области. Похвално е, че няма нито едно загинало дете в областта от началото на годината и нека това остане така. Важно е родителите да бъдат отговорни с поведението си на пътя. Разбира се винаги има още какво да се прави, набелязахме и мерки. Ще посочваме за пример дейността на областната комисия“, сподели Малина Крумова.
„Практиката, която има Община Велико Търново с центъра в Балван, клубовете в населените места, които стават притегателен център. Радвам се, че тази практика  се мултиплицира в други области. С генералния план за движение, който подготвяме, също ще бъде заложен един голям раздел за безопасността на движение. Най-вече в училища, детски градини, в семейството и се надявам по този начин всички да обърнат внимание по време на тези подготовки, които са предвидени като превенция. В ОУ „П. Р. Славейков“ и „Патриарх Евтимий“ ще има такива центрове за обучение на децата по безопасност на движението“, каза кметът на Велико Търново Даниел Панов.
С призив за разумно шофиране и участие в превенцията за безопасност на движението се обърна областният управител проф. Любомира Попова.
„Важна задача на тази комисия беше да актуализира своя състав, да приеме правилника. Изключително сме удовлетворени, че се отзоваха всички общини и регионални структури, както и председателят на Държавната агенция за безопасност на движение по пътищата и заместник-председателят й, като указаха изключителна методическа подкрепа на нашата съвместна работа. Всяка година, на 26-ти септември, се провежда Ден на безопасност на пътя, като тази година той ще протече под мотото: „Обичам семейството си“. Призовавам всички да се включат с инициативи, сподели областният управител проф. Любомира Попова.
13 са загиналите от началото на годината, като транспортните произшествия са близо 800, а тежките катастрофи са 138, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов. Намалението на ПТП-та спрямо същия период на миналата година е над 200.
„Над 1000 деца се включиха това лято в Детската полицейска академия. Благодаря и на всички институции. На трети септември беше закриването на Детската полицейска академия, което се превърна в един голям празник. Децата усвоиха много знания и умения. Всички деца издържаха финалните тестове.“, сподели старши комисар Машов.
 


Ключови думи
безопасност движение
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати