Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

„Хемус” откри новата учебна и състезателна година с демонстрация

  17.09.2019 09:27
„Хемус” откри новата учебна и състезателна година с демонстрация

На първия учебен ден от 18 часа в зала „Никола Петров” „Хемус таекуондо център” откри новата учебна и спортно-състезателна година с демонстрация по бойни изкуства. Първи откриха най-малките възпитаници с изпълнението на таекуондо танц и базова техника. След тях напредналите демонстрираха различните дисциплини на таекуондо - форма, самозащита, чупене. Двойката състезатели Мартина Димитрова и Йордан Добрев показаха пред всички новата дисциплина в таекуондо фристайл. Съчетание от елементи на таекуондо като отскоци на 540 градуса във въздуха със завъртане. Всичко това с подходяща хореография и музика. Само преди дни двойката спечели бронзов медал от XXI Балканско първенство по таекуондо.


На демонстрацията беше обявен прием на нови членове в „Хемус таекуондо център” и графика за тренировки. Посетилите демонстрацията получиха талон за едномесечен безплатен абонамент за тренировки. Демонстрацията завърши с изпълнението на бойното изкуство Йайдо - работа с катана (меч), демонстрирано от Румен Димитров.
Изпълненията бяха наблюдавани от много родители и фенове на бойните изкуства. В редиците на зрителите беше и председателят на комисията по спорта и младежта към ОбС Димитър Николов, който с интерес следеше демонстративните изпълнения.
Само преди дни „Хемус” участва в Балканското първенство по таекуондо в град Самоков със 6 свои състезатели, които със своите отличия допринесоха за отборната купа на България в генералното класиране в дисциплина форма.
 

 


Ключови думи
таекуондо Хемус
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати