Неделя, 14 Мар 2021
            
Спорт

Боксов клуб „Локомотив” влиза в нов дом и посреща Държавно за ученици

  16.09.2019 18:21
Боксов клуб „Локомотив” влиза в нов дом и посреща Държавно за ученици

Горна Оряховица и Боксов клуб „Локомотив” за трета поредна година ще са домакини на състезание от календара на Българската федерация по бокс. От 15 до 19 октомври 2019 г. в спортна зала „Никола Петров” ще се проведе вторият кръг от Държавното лично и отборно първенство по бокс за ученици.


В състезанието ще участват над 40 клуба от цялата страна. Домакините от „Локомотив” пускат на ринга четирима боксьори. Целта на клуба е да задържи мястото си в челната десятка на отборното класиране, където се намира след първия кръг на ДЛОП в Петрич.
Трима от състезателите на БК „Локомотив”, които ще се боксират пред родна публика, вече имат медали от държавни първенства. Енчо Енчев е шампион на България за 2019 г. в категория до 90 кг от Държавния личен шампионат в Добрич в началото на лятото. Виктор Костов е шампион в кат. 65 кг от същия шампионат, а има и злато от първия кръг на Държавното лично и отборно първенство в Петрич през април 2019 г. Йоан Стефанов зае второ място в кат 36 кг на Държавния личен шампионат за ученици в Добрич. На същото състезание Християн Василев е пети в кат. до 56 кг.
Държавното първенство в Горна Оряховица започва на 15 октомври и откриването му ще съвпадне с влизането в нов дом на БК „Локомотив”. Изграждането на новата боксова зала е почти на финала си и въпреки че срещите от Държавното ще се изиграят в голямата зала на комплекс „Никола Петров”, домакините ще могат да покажат и новата си придобивка пред колегите от останалите боксови клубове в страната.
Състезателите на БК „Локомотив”, които ще се борят на Държавното ученическо първенство, се подготвят под ръководството на Захари Мутафчиев и Борислав Иванов. Двамата пък ще са основни действащи фигури на очакваната с огромен интерес боксова гала вечер на 19 октомври.


Боксов сблъсък 3, който ще противопостави в Горна Оряховица някои от най-атрактивните професионалисти в България, ще се проведе веднага след финалите на ученическото първенство.
Финалите на ДЛОП II кръг започват от 10.00 ч., а началото на Боксов сблъсък 3 ще бъде от 19.00 ч. на 19 октомври. Организатори са охранителна фирма „Делта гард” и кафе-бар „Империал”. Професионалните двубои пък се организират от промоутъра Васко Алексеев.


Вечерта ще предложи няколко срещи, като кулминацията ще бъде мачът на Борислав Иванов – Яйцето и Евгени Борисов – Роки. Феновете на бокса от Горна Оряховица ще видят и другите професионалисти, готвени от горнооряховския треньор Захари Мутафчиев - Лъвицата Иванка Иванова, Здравко Попов – Кофето, Константин Александров – Руснака. На ринга ще се качат и други атрактивни боксьори като Йосиф Панов – Пепелянката и Стефани Койков.
Билетите за събитието ще са на цена от 5 лева и ще бъдат в продажба от следващата седмица на място в кафе-бар „Империал” в Горна Оряховица и ресторанти „Бианко” във Велико Търново, както чрез мрежата на EVENTIM.
 

 


Ключови думи
бокс
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати