Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

Първият училищен звънец удари в Езикова гимназия (СНИМКИ)

  16.09.2019 11:04
Първият училищен звънец удари в Езикова гимназия (СНИМКИ)

Едно от най-елитните търновски училища- Езикова гимназия за поредна година посрещна своите ученици в първия учебен ден. С много настроение възпитаниците на гимназията прекрачиха прага на своето училище и чуха училищния звънец.
Церемонията започна с вдигане на националното знаме на Република България. След задължителната команда „мирно“ учениците посрещнаха и знамето на любимото училище.
С поздрав към всички се обърна директорът на гимназията Смилена Тодорова, която приветства учениците.
„Ето, че за пореден път се сбогувахме с вълшебството на лятото и днес, скътали в сърцата си неговата топлина и нежност, сме отново тук в училищния двор, в началото на учебната година, готови да покорим следващия връх. Днешният учебен ден е особено специален за вас, драги дванадесетокласници, защото е последен. Нека той също бъде толкова незабравим, колкото и този, когато престъпихте прага на Езикова гимназия за пръв път. Годините отлетяха толкова бързо, нали? Днес на ваше място са новите ни осмокласници. Добре дошли, бъдете смели и упорити“, сподели в словото си Смилена Тодорова.
Днешният ден беше първи учебен ден и за шестима млади учители, които за пръв път прекрачват прага на гимназията като преподаватели. Те бяха посрещнати с аплодисменти от учениците и ръководството на училището. Даниел Алонсо, Марина Мандичева и Мариела Семова ще вложат енергията си в обучението на учениците. Това ще сторят и техните колеги Богдана Пашева, Преслава Стойкова и Кристияна Христова, които обаче са и бивши възпитаници на Езикова гимназия. 
С поздрав към всички се обърна и председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов, който уважи тържеството заедно със своя колега от местния парламент Деян Хаджийски.
„Ученици, пазете тези учители, те са ваши и правят всичко това заради вас. А вие учители, обучавайте тези деца да бъдат достойни граждани на Република България. Благодаря ви, напред и нагоре“, сподели в словото си Венцислав Спирдонов.
Празненството продължи с приятелско обръщение на дванадесетокласниците към „зайците“ и изпълнение на химна на гимназията.

 


Ключови думи
Езикова гимназия първи учебен ден
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати