Сряда, 05 Oct 2022
            
Спорт

„Локомотив” спечели първия турнир в памет на Димитър Кушев

  13.09.2019 18:17
„Локомотив” спечели първия турнир в памет на Димитър Кушев

„Локомотивци” от набор 2005/2006 станаха първите носители на купата „Димитър Кушев”. Те спечелиха турнира в памет на нелепо загиналия футболист с две категорични победи и без да допуснат гол във вратата си.
Турнирът в памет на Димитър Кушев се организира в родното му село Поликраище година след като 36-годишният капитан и играещ треньор на ОФК „Павликени” загина в катастрофа заедно с трима съотборници. Идеята да се почете по този начин паметта на футболисти е на баща му, а е подкрепена от много приятели и фирми от Павликени, Велико Търново и Горна Оряховица.
В турнира участваха четири отбора при момчетата – „Локомотив” ГО, „Етър” ВТ, Павликени  и „Локомотив” (Дряново). „Локо” с наложи с 6:0 над връстниците от „Павликени” и с 3: над „Етър” и вдигнаха купата. Мирослав Чакъров от „Локомотив” стана голмайстор на турнира. Вратарят Максим Маринов не получи награда за най-добър страж, но пък опази вратата си суха и не допусна гол.
Два дамски отбора също се включиха в мемориала. Момичетата на „Етър” победиха съперничките си от „Локомотив” Дряново. Сред победителките беше и дъщерята на Димитър Кушев – Никол, която тренира с виолетовите.
Турнирът беше на много добро ниво и при много добра организация, въпреки че се прави за първи път. Идеята е да стане традиционен и дори да се канят отбори от чужбина. Ще бъде полезен за всички млади футболисти в региона, коментира треньорът на победителите Илия Пендов.
След като момчетата му вдигнаха купата, той я подари на кмета инж. Добромир Добрев, с поръката Общината да продължава да се грижи за младите футболни таланти. Това поколение е много талантливо и ако им се подаде навреме ръка, от тези момчета може да се очаква нещо голямо, смята Пендов.
Победителите бяха наградени от кмета на Павликени инж. Еманиул Манолов. След края на турнира той и близките на загиналите откриха паметна плоча за четиримата футболисти в Павликени.
 


Ключови думи
Поликраище турнир Диимтър Кушев
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати