Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

Над 20 отбора са подали заявки за турнира по стрийтбол в чест на 70 години баскетбол в Поликраище

  12.09.2019 16:04
Над 20 отбора са подали заявки за турнира по стрийтбол в чест на 70 години баскетбол в Поликраище

Над 20 отбора вече са подали заявка по електронен път за участие в традиционния турнир по стрийтбол в Поликраище. Записването продължава до първия съдийски сигнал в 10 часа на 14 септември. Турнирът се провежда за шести път, като тази година е посветен на 70-та годишнина от началото на баскетбола в Поликраище и вече носи името на покойния доайен на този спорт в Горнооряховско Живко Коларов. Организира се от БК „Росица” и The Kings Тournament, като основни двигатели в организацията са треньорката Маринела Агаларева, президентът и спонсор на клуба Румен Тодоранов и не на последно място шоуменът Данаил Киров – Дънди, който ще е водещ на събитието.
Срещите започват в 10 часа сутринта на 14 септември на напълно обновената баскетболна площадка в селото, на която вече са монтирани и новите кошове. Тениски с логото „70 години баскетбол Поликраище” и медали ще има за всички призьори. Най-добрите в мъжкия турнир ще си поделят и наградния фонд, събран от таксата за участие. Отборите при мъжете влизат в състезанието срещу такса от 30 лева и натрупаната сума ще се подели между победителите. В останалите възрастови категории такса няма. Ще съдийстват лицензирани от Федерацията рефери.
Специална парична премия ще има за най-добрия стрелец от тройката. Осигурена е от фирма „Дента лайн”.
Стартът на състезанието е в 10 часа на 14 септември, а официалното откриване на турнира е от 16 часа. Сред гостите се очаква да е председателят на Баскетболната федерация – първият източноевропеец в НБА Георги Глушков заедно с колегите си от Федерацията Христо Христов и Петър Клечков, както и националните треньорки Таня Гатева и Силвия Пеева, кметът на Горнооряховска община инж. Добромир Добрев, председателят на спортната комисия в ОбС Димитър Николов, още много приятели на спорта от региона.
 


Ключови думи
баскетбол поликраище
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати