Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Общество

ДГ "Чиполино" в Свищов започва новата учебна година ремонтирана и обновена

  11.09.2019 16:52
ДГ \

С ремонтирана фасада и обновена мебелировка започва новата учебна година ДГ «Чиполино» в Свищов. Директорката на детското заведение Боряна Цонова изрази своята благодарност към общинкото ръководство за усилията и средствата, които са вложени в създаванено на по-добри условия за функциониране на градината и с грижа към децата.


Цонова разказа, че южната фасада на сградата е била увредена от градушка, което е наложило нейния ремонт и свежо декориране. Заедно с обновяването на фасадата е подменен и старият парапет, направена е хидроизолация на терасите на втория етаж в южния и северния сектор, а всеки момент се очаква да пристигне и новата входна врата. Към дейностите по външната част на сградата тя допълни, че е ремонтирано част от покривното покритие, изцяло подменена е компрометираната водосточна система и улуците с метални такива. Ремонтирани и подменени са също и част от гредите, които са поддали във времето.


Във вътрешната част на сградата е доставено ново оборудване на спалните на детските ясли, нови легла и нови гардероби.  Изцяло ново подово покритие е поставено в едната яслена група и в спалнята на другата. Занималните  са обзаведени с нови шкафове, олекотени и подвижни меки мебели и пуфове в детски стил, на които децата много се радват и много харесват. В сектор «Детска градина» са подменени дидактичните шкафове с нови, като всички те са изработени съобразно нуждите на всяка една възрастова група. В кухнята също е направен частичен ремонт.


За ремонтните дейности в ДГ «Чиполино» община Свищов е вложила собствени средства в размер на  94 702 лв.
Общите инвестиции, които Общината е направила в образователната среда за новата учебна година, свързани с ремонти, електроуреди и обзавеждане в детските градини, възлизат на 128 235 лв, от които 50 хил. лв. са по Капиталовата програма, а останалите средстава са от Бюджета на Общината по други дейности в образованието.


Ключови думи
Чиполино
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати