Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Общество

Студенти от Москва са на посещение във ВТУ

  03.09.2019 12:56
Студенти от Москва са на посещение във ВТУ

Осем студенти от Московския държавен педагогически университет (Москва, Руска федерация) са на посещение във Великотърновския университет.

Те са във ВТУ по договор за двустранно сътрудничество, предвиждащ обмен на студенти и преподаватели по културно-образователна програма.
По време на престоя си във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ студентите ще обменят опит в преподаването на дисциплини от педагогическия цикъл, както и ще се запознаят с езика, традициите и културата на България.


По българска традиция гостите бяха посрещнати с хляб и сол в Руския културно-иформационен център, след което проф. д-р Ценка Иванова, декан на Филологическия факултет, им изнесе лекция на тема „Международните комуникации в съвременния свят“.


В края на престоя си гостите ще се запознаят с културно-историческите забележителности на Велико Търново, Арбанаси и Габрово. В рамките на двустранния обмен между двата университета наши студенти ще посетят Московския педагогически държавен университет в края на месец септември.


Ключови думи
ВТУ
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати