Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Политика

Бившият кмет на Лясковец отново прави избори

  27.08.2019 14:38
Бившият кмет на Лясковец отново прави избори

Димитър Дервишев, който има два мандата начело на Община Лясковец, отново прави избори. Само че този път не като главно действащо лице, а като арбитър на основните играчи. Бившият кмет е член на Общинската изборна комисия от квотата на БСП заедно с главния секретар на Общината по негово време Иван Рашков. Докато Рашков е с много опит в ОИК и обичайно заема поста на секретар в последните изборни процедури, Дервишев за първи път отново се заема с правене на избори. Дервишев и д-р Гецова си разменяха мандати в края на 90-те години на миналия век и началото на новото хилядолетие. След края на последния си мандат през 2007 г. той работи известно време във ВиК, а сега вече е пенсионер и дори не е общински съветник.
ОИК в Лясковец е от 13 члена като за община с до 150 секции. По четири представители имат ГЕРБ и БСП, 2 са за „Обединени патриоти” и по едно място вземат ДПС, „Воля” и „Демократична България”. Председател на комисията е Пенка Велкова, която е главен експерт в Общината. Зам. председатели са Петър Гугучков и Петранка Пърнецова, а секретар е Иван Рашков. Комисията е назначена от ЦИК и влиза в правомощията си на 7 септември.
БСП пуска старите кадри в комисията, на преден план в изборите излизат новите лица. В Лясковец се очертава дамски сблъсък между сегашната кметица Ивелина Гецова от ГЕРБ и общинския председател на БСП Емилия Жилиева.
 


Ключови думи
лясковец
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати