Политика

Бившият кмет на Лясковец отново прави избори

  14:38, 27 Aug 19
Бившият кмет на Лясковец отново прави избори

Димитър Дервишев, който има два мандата начело на Община Лясковец, отново прави избори. Само че този път не като главно действащо лице, а като арбитър на основните играчи. Бившият кмет е член на Общинската изборна комисия от квотата на БСП заедно с главния секретар на Общината по негово време Иван Рашков. Докато Рашков е с много опит в ОИК и обичайно заема поста на секретар в последните изборни процедури, Дервишев за първи път отново се заема с правене на избори. Дервишев и д-р Гецова си разменяха мандати в края на 90-те години на миналия век и началото на новото хилядолетие. След края на последния си мандат през 2007 г. той работи известно време във ВиК, а сега вече е пенсионер и дори не е общински съветник.
ОИК в Лясковец е от 13 члена като за община с до 150 секции. По четири представители имат ГЕРБ и БСП, 2 са за „Обединени патриоти” и по едно място вземат ДПС, „Воля” и „Демократична България”. Председател на комисията е Пенка Велкова, която е главен експерт в Общината. Зам. председатели са Петър Гугучков и Петранка Пърнецова, а секретар е Иван Рашков. Комисията е назначена от ЦИК и влиза в правомощията си на 7 септември.
БСП пуска старите кадри в комисията, на преден план в изборите излизат новите лица. В Лясковец се очертава дамски сблъсък между сегашната кметица Ивелина Гецова от ГЕРБ и общинския председател на БСП Емилия Жилиева.
 


Ключови думи
лясковец
0 Коментари