Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Започва Седмицата на Килифарево

  25.08.2019 17:59
Започва Седмицата на Килифарево

Празника си посреща през следващата седмица Килифарево. Събитията по повода започват още в понеделник.
В периода 26 – 28 август ще бъде проведен деветият семестър на Летен пленер  „Детска академия за изкуства“. Участниците в него ще бъдат разделени в 2 групи – 6-10 и 11-15 навършени години. Пленерът ще бъде открит в 10 ч. на 26 август в Градския музей в Килифарево. Организатори са Община Велико Търново и Кметство Килифарево.
На 29 август от 19 ч. е представлението на Детското театрално студио към местния Младежки дом. Младите театрали ще се изявят на сцената на читалище „Напредък“. На следващия ден, също в 19 ч., но на площад „България“ е началото на хоротеката „Фолклорна плетеница“.
Естествено най-наситен с прояви ще е самият празничен 31 август. Между 9 ч. и 16 ч. ще тече Денят на музеите, а в 9.30 ч. на спортния комплекс „Арена Килифарево“ е стартът на детски футболен турнир за Купата на кмета. В 10 ч. пък започва V Национален конкурс за хумористичен фолклор „Усукано по килифарски“. В 10.30 ч. в източната част на парка пред Читалището гостува Музей „Етъра“, който ще представи габровски гайтани, усукани по килифарски.
Авто-, мото- и велоизложение включва още програмата за празника. То ще бъде разположено в южната част на парка между 10.30 ч. и 16 ч. Тотопразник започва в 17 ч. на площада, където в 20 ч. ще бъде отслужен тържествен водосвет. Официалните лица ще поздравят жители и гости на Килифарево, след което е и празничният концерт със специалното участие на Представителния оркестър на въоръжените сили на България.


Ключови думи
Килифарево
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати