Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Икономика

„Прити” ООД изгради два соларни парка, захранва производството със собствен ток

  23.08.2019 10:25
„Прити” ООД изгради два соларни парка, захранва производството със собствен ток

Два соларни парка изгради в своите бази в Горна Оряховица и Лясковец най-големият производител на камини и системи за отопление на твърдо гориво „Прити” ООД.
Соларните системи са инсталирани от „Енерго Про Енергийни услуги” като част от тяхната програма за енергийна ефективност. Двете са с пикова мощност по 30 kWр всяка. Те ще могат да захранват основното производство на фирмата, което е съществен консуматор на ел. енергия, а остатъкът може да се продава на свободния енергиен пазар.


Инвестицията, направена от „Прити”, е за около 110 000 лева, а според енергийният доставчик тя може да се възвърне за около 6-7 години. „От една страна произведената от ВЕИ енергия ще намали значително разходите за електрическа енергия, като покрие пиковете в производствените процеси в дневната часова зона, а от друга - продажбата на излишните количества енергия, съгласно Закона за енергията от възобновяеми източници, ще гарантира на клиента допълнителни приходи за период до 2035 г.”, обясняват специалистите на „Енерго Про”.
 

 


Ключови думи
прити соларен парк
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати