Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Темида

Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на Съд шофьор, причинил смъртта на пешеходец в Лясковец

  16.08.2019 14:43
Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на Съд шофьор, причинил смъртта на пешеходец в Лясковец

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в Съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и причинил смърт на пешеходец.
Обвинението срещу М. А. е за това, че на 15.06.2018 г. в гр. Лясковец, при управление на лек автомобил „Ауди"А6, нарушил правилата за движение по пътищата, като не контролирал непрекъснато лек автомобил „Ауди“ А6, не бил внимателен и предпазлив и не пропуснал преминаващия по пешеходната пътека пешеходец С. Г., като намали или спре, и по непредпазливост причинил смъртта на 75-годишния мъж.

На 15.06.2018 г. обвиняемият  шофирал личния си автомобил в гр. Лясковец. Около 07.30 ч. се движил по главната улица и стигнал до пешеходната пътека на улица „Трети март“. Междувременно по пешеходната пътека пресичал пешеходец. В момента, в който С. Г.  преминавал по пешеходната пътека, последвал удар между него и лекия автомобил. При сблъсъкът тялото на пострадалия се качило на предния капак на автомобила, след което се завъртяло и изпаднало от автомобила върху платното за движение. Обвиняемият спрял, отишъл до пострадалия, който бил в съзнание и подал сигнал за ПТП на тел. 112. Дошлата на място линейка откарала С. Г. в болницата в гр. Велико Търново, където няколко часа по-късно той починал.
 Предстои насрочване на делото за разглеждане от Съда.


Ключови думи
Лясковец пешеходец
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати