Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Четири гимназии от Търновска област в Топ 50 на гимназиите, свищовското СУ „Н. Катранов” е най-напред

  15.08.2019 15:56
Четири гимназии от Търновска област в Топ 50 на гимназиите, свищовското СУ „Н. Катранов” е най-напред

Свищовското СУ „Н. Катранов” заема най-близки позиции до челото в класация на гимназиите според резултатите от матурите тази година. Гимназията край Дунава е на 31 място сред близо 1000 училища в цяла България. На 39-то място е ПМГ „В. Друмев”, а на 45 и 46-то място са съответно колежът „Аркус” и Езиковата гимназия „Проф. А. Златаров”. Следващото училище в областта с долу горе в по-предни позиции, е СУ „Вичо Грънчаров” – Горна Оряховица, което заема 129-то място.
Класирането е публикувано от сайта danybon.com, като изчисленията са на база брой ученици и резултатите от изпитите по различните предмети, избирани за матури. Сравнени са резултатите на почти 1000 гимназии – общообразователни и професионални.
Първите девет места са окупирани изцяло от софийски училища, като води 91 Немска гимназия „Проф. Гълъбов”. На десето място е Бургаската математическа гимназия, след което следват езиковите гимназии от Варна, Пловдив и Бургас.
Добрич, Стара Загора, Русе и Благоевград имат по едно училище в класирането преди училищата от Велико Търново, но пък старата столица има най-много гимназии в първата петдесетица в сравнение с останалите извънстолични градове.
 


Ключови думи
гимназии
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати