Четвъртък, 06 Oct 2022
            
Общество

Удължиха бедственото положение в Свищовско

  12.08.2019 17:00
Удължиха бедственото положение в Свищовско

Бедственото положение на територията на община Свищов е удължено, информират от местната администрация. Причината са установените положителни проби за африканска чума по животни в свинекомплекса „Биляна“ ООД и в частни стопанства в общината.
Със заповед на кмета Генчо Генчев, бедственото положение, обявено на 5 август, остава в сила и утре, 13 август.  Целта му е да бъде овладяно заболяването. Органите на Областната дирекция по безопасност на храните във Велико Търново организират цялостната дейност по координация, взаимодействие и изпълнение на дейностите, свързани с евтаназиране на животните, поразени от африканската чума, като в дейността си тези органи ще бъдат подпомагани от Районното управление на полицията в Свищов и от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Кметът на Българско Сливово, ЛРД „Сокол“, Горско стопанство - Свищов, Лефтер Лефтеров - собственик на свинекомплекс „Биляна“ ООД, д-р Юлиян Савов- ветеринарен лекар в „Биляна“ ООД , РИОСВ - Велико Търново, д-р Люся Кралева - гл. инспектор РЗИ Велико Търново, ОП „Пазари“ - Елтимир Атанасов, кметове на кметства в община Свищов, МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ - Свищов, ЦСМП - Филиал Свищов, Общинска служба „Земеделие“, средствата за масова информация следва да оказват пълно съдействие на органите съгласно действащата нормативна база. В хода на провежданите действия да бъдат използвани човешки ресурси и техника на Военно формирование 28880- Белене, е посочено още в заповедта.


Ключови думи
бедствено положение Свищов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати