Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

Лъвицата шокира с победа за първия български пояс при жените, Кофето зарадва търновчани с победа над грък

  11.08.2019 12:31
Лъвицата шокира с победа за първия български пояс при жените, Кофето зарадва търновчани с победа над грък

Трима състезатели на горнооряховския треньор по бокс Захари Мутафчиев участваха в професионалната гала вечер „Боксов сблъсък 2” във Велико Търново и спечелиха своите срещи.
Първи на ринга пред родна публика  се качи Константин Алексансдров – Руснака, който убедително спечели по точки срещу Емил Емилов от Самоков в категория суперсредна.
Другите двама състезатели на Мутафчиев излязоха на ринга последни за двата най-зрелищни мача на вечерта. Иванка Иванова – Лъвицата се боксира срещу българката, живееща в Швейцария, Памела Триан за първия български пояс при жените. За Триан това трябваше да е загрявка за мача за европейския пояс, който тя преследва. Само че Лъвицата шокира всички, грабвайки победата с 2:1 съдийски гласа в десетрундов мач. Щабът на Памела Триан отказа да приеме поражението и подаде контестация след срещата. Дали ще има преразглеждане на резултата и преиграване на мача, ще се решава тези дни.
Иванка се би много мъжки и справедливо й бе присъдена победата. Вкарахме по-чистите и по-силни удари в един наистина равностоен мач. Памела също е много добра, двете дадоха всичко от себе си, но Иванка беше по-резултатна. Каквото и да се реши след контестацията, тя е истинският победител. Показа го и публиката в залата, която мощно подкрепяше Лъвицата, коментира треньорът й Захари Мутафчиев. Иванка Иванова е от Гълъбово, но от няколко месеца тренира с горнооряховчанина е печели вече втори мач под негово ръководство.
Финалът на „Боксов сблъсък 2” пък беше мачът на търновската новоизгравяща  звезда в професионалния бокс  Здравко Попов – Кофето, който също работи с Мутафчиев. Той се изправи срещу гърка Панагиотис Мацагкос и го победи в 6 рунда, въпреки че преди това е имал проблеми с вирусно заболяване.


Вечерта предложи още атрактивни сблъсъци. Цветозар Илиев - Цеци и Иван Николов - Вакича откриха битката с много тежки крошета и размени. След четири рунда в лека-тежка категория Илиев победи със съдийско решение.
Веселин Марков - Професора размаза Георги Илиев - Бръснаря за два рунда. След тях беше мачът на Константин Александров - Руснака и Емил Емилов. Борислав Занков - Боби Бокса победи срещу Таяр Мехмед Султата и също записа успех със съдийско решение. Най-бързо приключи своя мач Григор Саруханян. Гришата нокаутира в първия рунд Валентин Стойчев - Мастиката.
„Боксов сблъсък 2” се организира от промотъра Васко Алексеев с помощта на двата боксови клуба от Велико Търново и Горна Оряховица. През октомври подобен сблъсък ще има и в зала „Никола Петров”.
 


Ключови думи
Захари Мутафчиев
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати