Сряда, 17 Мар 2021
            
Спорт

Трима боксьори на Захари Мутафчиев излизат на ринга в „Боксов сблъсък 2” в ДКС „Васил Левски”

  07.08.2019 15:53
Трима боксьори на Захари Мутафчиев излизат на ринга в „Боксов сблъсък 2” в ДКС „Васил Левски”

Трима боксьори, които в момента тренират в школата на горнооряховчанина Захари Мутафчиев, ще се качат на ринга в ДКС „Васил Левски” в събота за най-зрелищните мачове от „Боксов сблъсък 2”. Професионалната боксова гала вечер на 10 август се организира от Alexeev Boxing Promotion с помощта на двата боксови клуба във Велико Търново и Горна Оряховица и техните президенти Анастас Начев и Евгени Донев.
Предвидени са осем срещи, като кулминацията идва в последните две. В предпоследния мач на ринга излизат две дами, които ще се бият за първи път за титла при жените в България. В единия ъгъл ще е Помела Треан – българка, живееща в Швейцария, която преследва не само българския пояс, но и възможност да се бие за европейска титла след това. Срещу нея излиза Иванка Иванова Лъвицата. Тя е от Гълъбово, боксирала се е за Хасково, но от няколко месеца се готви със Захари Мутафчиев. Съвсем наскоро двамата имаха и първия си съвместен успех, след победа на Лъвицата в Лондон.
Финал на шоуто пък ще сложи първият двубой на търновчанина Здравко Попов Кофето на родна земя като професионалист. Той е възпитаник на Евгени Донев като аматьор, а като професионалист работи със Захари Мутафчиев. Всъщност до голяма степен Кофето е причина за организирането на „Боксов сблъсък” във Велико Търново. Той бил харесан от мениджъра на Кобрата Ивайло Гоцев по време на Галата в Зала „Армеец” и той поискал да го пробва. Преди няколко седмици трябваше да се боксира в Манчестър, но в последния момент противникът му отпадна и не можаха да му намерят заместник. Така че Галата във Велико Търново е тест за младия боксьор, който вече има 7 победи, пет от които с нокаут, и един равен в кратката си кариера като професионалист. Срещу него ще излезе много сериозен противник – гъркът Панагьотис Мацагкос от Кавала, който има почти същия рейтинг като Кофето.
Ще бъдат два много здрави мача. Очаквам Кофето да не поднесе изненада и да вземе своето срещу гърка, а от Лъвицата пък очаквам да изненада и да развали плановете на Памела, коментира Захари Мутафчиев.
Още един негов боксьор излиза в „Боксов сблъсък 2”. Във втория мач от вечерта ще се бие Константин Александров Руснака срещу Емил Емилов от Самоков.
Вечерта ще предложи зрелищни битки с участието на атрактивни боксьори. В категория полусредна излизат Йосиф Панов Пепелянката и Машинката Джоунс – Петър Александров. Пепелянката е носител на пояс за България и е добре познат на местната публика от победите си в Горна Оряховица.
В срещата преди тях пък на ринга ще са Григор Саруханян Гришата и Валентин Стойчев Мастиката. Гришата е многократен шампион на България и също обещана интересен сблъсък.
Във вечерта ще участва и Борислав Занков – Боби Бокса, който в началото на годината предизвика горнооряховчанина Борислав Илиев за титлата на България. Този път Боби Бокса ще се бие с Таяр Мехмед Султана.
Горнооряховчанинът Борислав Иванов пък ще има възможност да бъде в центъра на събитията през октомври, когато такава профи вечер ще има в Горна Оряховица. Тя ще е на 19 октомври и ще увенчае една цяла боксова седмица в зала „Никола Петров”, която ще приеме преди това Държавното първенство за ученици. Надяваме се на 3-4 златни медала от първенството и на добро представяне на Борислав, за когото още се търси съперник, каза Захари Мутафчиев, който освен треньор на професионалистите е треньор и на аматьорите в БК „Локомотив”.


Ключови думи
бокс Захари Мутафчиев
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати