Понеделник, 15 Мар 2021
            
Темида

Осъдиха на 22 години затвор убиеца на мъж от Хотница

  05.08.2019 17:34
Осъдиха на 22 години затвор убиеца на мъж от Хотница

На 5 август 2019 г., състав на Окръжен съд Велико Търново постанови присъда по наказателно дело за умишлено убийство и грабеж. Подсъдимият е Васил М. А. (р. 1966 г.), като по негово искане и това на защитата му делото е проведено по реда на съкратеното производство. Той признал всички факти в обвинителния акт и се съгласил да не се събират допълнителни доказателства в хода на досъдебното производство.  

С присъдата Васил М. А. е признат за ВИНОВЕН в това, че  на 14.10.2018г., в гр. Велико Търново, умишлено умъртвил Живко А. А., вследствие на нанесени на 04.10.2018 г., в помещение в стопански двор в село Хотница, Великотърновска област, не по-малко от три силни удара с тесла в областта на лявата половина на главата, довели до тежка открита черепномозъчна травма. Последвали усложнения и изпадане в коматозно състояние, като убийството представлява опасен рецидив и е извършено с особена жестокост, поради съдът налага наказание лишаване от свобода за срок от 22 години.

Съдът  призна подсъдимия Васил М. А, за виновен и в това, че  отнел противозаконно от Живко А. А. движими вещи на обща стойност 519 лева, и му налага наказание лишаване от свобода за срок от 6 години и 8 месеца. На основание чл. 23, ал. 1 от НК определя на подсъдимия Васил М. А. за изтърпяване едно общо наказание измежду наложените по-горе, а именно най-тежкото от тях, лишаване от свобода за срок от 22 години, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок считано от днес.

 

 

 


Ключови думи
убийство Хотница тесла
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати