Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Габриела Игнатова отработва емоциите с писане на стихове, излезе нейният „Амулет“

  03.08.2019 14:16
Габриела Игнатова отработва емоциите с писане на стихове, излезе нейният „Амулет“

Послания към важните хора в живота си отправя в стихове политическият PR и журналист Габриела Игнатова. Преди броени дни излезе нейният „Амулет“ - „Ободрителни думи за сутрин“ и „Одобрителни думи за вечер“, или две книжки в едно тяло. От Издателство „Фабер“ ги определят като весели и увлекателни, но с умело вплетена поука. Книжки, които можете да четете с децата си, с които да започва или завършва денят – техният, вашият, или най-добре – денят, който сте прекарали заедно. „Амулет“ е израз на разбирането на авторката за света, за живота и за отношението ни към всяко нещо около нас, описват стихосбирката от „Фабер“.
Със стиховете си Игнатова разкрива вътрешния си свят, който решила да покаже без претенциите, че е поетеса. Има десетки, стотици талантливи поети, аз не се възприемам като такава, признава Габриела, и е леко смутена да е от другата страна на фотоапарата и диктофона.
Пиша отдавна. Това е моят начин да отработвам емоциите, това ми помага да се справям с всичко, което се случва в и около нас. Моята философия е като в онзи израз - практикувай това, което проповядваш. И внимавай с какво занимаваш ума си, споделя Габриела Игнатова.
Моят оазис е в самата мен и в хората, с които съм се обградила. Сам избираш кого да допуснеш в личния си свят. И как да се чувстваш. Аз избирам да се чувствам добре. Това е моята автотерапия, казва още тя.
Стиховете й отлежавали години наред в репортерските й тефтери и в компютрите, които ползвала. Сега, зачитайки се в по-ранните си творби, си дава сметка, че с времето е станала все по-важна за себе си. Води все по-малко, и то само такива, които си заслужават, битки, а егото е оставила по-встрани.
Когато си позитивен към хората, те са такива към теб, не спира да е оптимист Габриела Игнатова. Голямата й болка е нагнетената омраза, която прозира във всяка една сфера напоследък. Но пък голямата й вяра е, че махалото винаги има две посоки и че вече е достигнало максимума си в посока омраза. След което ще се устреми към обратната – към добронамереност, доброжелателност, съпричастност.
В силата на думите вярва Габриела Игнатова, затова едно от посланията й е да бъдем внимателни с тях. Според нейните разбирания писаното и казаното, ако не полезно, то поне би трябвало да е ненараняващо.
Старая се денят ми да минава така, че вечер да мога да се харесам в огледалото. А сутрин това да се повтори, откровена е още Игнатова. И допълва, че за това й помага фактът, че се е научила да признава грешките си, да се извинява и да прощава.
Първата, която прочела стиховете й, била едната й дъщеря – Сияна. Браво, мамо, била първичната й реакция.
Калина, другата ми дъщеря, реши, че ще ги прочете по-нататък. Щастлива съм, че успяхме да ги научим на откровеност. Страхотно е да си родиш приятел, смее се Габриела.
Истината е, че тя трудно се съгласи да разкаже за стиховете си. Предполага, че както й отне време да го направи, така й ще й отнеме да узрее за представяне на „Амулет“. Дотогава обаче няма да спре да вярва, че хората си дължат обич и взаимност и че хубавото предстои.
Биляна МИЛЧЕВА
 


Ключови думи
Габриела Игнатова книга
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати