Понеделник, 15 Мар 2021
            
Общество

С имоти за по половин милион лева Драгижево е новият Ориндж каунти на Търновско

  03.08.2019 11:22
С имоти за по половин милион лева Драгижево е новият Ориндж каунти на Търновско

Лясковското село Драгижево е напът да се превърне в „Ориндж каунти“ за района. Все по-скъпите имоти, които се изграждат там и интересът на много хора към населеното място, го поставят сред най-търсените на жилищния пазар. А цените на къщите растат с всеки изминал ден.
В момента брокерите предлагат на клиентите си различни оферти. Сред най-атрактивните имоти е луксозна къща с площ 250 квадратни метра за внушителните над 350 000 лв. Друго имение в селото разполага с басейн и е пуснато в продажба за около 300 000 лв. Абсолютен рекордьор в момента обаче е имение с площ от 400 квадрата, което има всички удобства и глезотии. Цената му е половин милион лв. Офертата е привлекателна за хората, които търсят напълно завършена къща и разполагат със солидни средства. Предлаганият имот представлява две еднофамилни къщи с общо дворно място. Баните са с хидромасажни вани и тоалетни. Всяка стая е с тераса, включително и банята, като настилката им е гранитогрес. Имотът разполага с камини с водна риза, монтирани радиатори във всяка една от стаите. И двете къщи са изпълнени с външна изолация, водоустойчива външна мазилка и алуминиева дограма. Има включен интернет и телевизия. В двора на имота е изграден алпинеум с воден кът, детска площадка и басейн модулен тип…
Разбира се, в селото има и къщи, които се продават на доста по-приемливи цени, но и луксът в тях намалява. Средно имотите в Драгижево се продават за около 100 000 лв. Те са реновирани, в добро състояние и готови за нанасяне. Предлагат се и къщи за по 20-30 хил. лв., но тяхното състояние е плачевно. Нуждаят се от цялостен ремонт, който може да се окаже по-скъп от самия имот.
Брокерите често съветват клиентите да си купят парцел в селото и да си построят къща по собствен вкус. За такива мераклии се предлагат доста празни места, които обаче също са доста скъпи. Например парцел от 500 кв. метра се продава за около 15 000 лв., а тези, които са над декар, се предлагат за над 40 000 лв.
Иначе Драгижево е сред най-предпочитаните села в района, защото е само на няколко километра от Лясковец, а до него се стига лесно и от Велико Търново. Пътят е не повече от десетина минути. Самото село е добре уредено, има магазини, кръчми и хубав център. Природата е красива, а някои къщи разполагат с уникална панорама. В селото има и басейн-къмпинг, който е оазис за всички посетители през лятото.
Така Драгижево се нарежда до Беляковец, Малки чифлик и Леденик като едно от най-желаните места за закупуване на имоти. В селото живеят около 800 души, като при последното преброяване 736 са се определили като българи, петима като турци и шестима са посочили, че са цигани.
Любопитна е и историята на Драгижево. Атанас Арнаутина от Македония е преподавател в първото килийно училище в селото, открито през 1829 година, свещеник Стефан Киров е председател на основания в селото Революционен комитет. Градинарско дружество „Свети Трифон" е основано в Драгижево през 1882 година, а в него са членували 330 градинари. В селото започват да се строят и възрожденски къщи, макар и да не са много на брой.
През 1894 г. е основано Народно читалище „Развитие“. Кредитна кооперация „Пчела“ за взаимопомощ на драгижевчани е създадена през 1907 година. През 1949 година кооперацията е преструктурирана и именувана на Трудово-производителна кооперация „Единство“.

Снимките са илюстративни и не са свързани с конкретно описаните имоти


Ключови думи
Драгижево къщи
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати