Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

Областната комисия по бедствия и аварии одобри искания на Община Горна Оряховица за ремонт на улици и за моста край Първомайци

  25.07.2019 16:04
Областната комисия по бедствия и аварии одобри искания на Община Горна Оряховица за ремонт на улици и за моста край Първомайци

23 искания от Общини във Великотърновско за финансиране на ремонти бяха одобрени от комисия по бедствия и аварии към Областна администрация и ще бъдат изпратени за разглеждане до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Това стана на заседание на Постоянната комисия за изпълнения на дейности и задачи, свързани с вземане на решения по постъпили искания от общини за предоставяне на средства от Междуведомствената комисия към МС, на което бяха представени констатациите от проверките на постъпилите документи. Освен на Община Горна Оряховица, бяха одобрени искания на Велико Търново и Стражица.

Общата сума, която Община Горна Оряховица се надява да й бъде отпусната, е малко над 2 млн. лв. Исканията са разпределени както следва - Обект „Почистване отворите на мост на река Янтра между с. Първомайци и гр. Горна Оряховица. Възстановяване на пътната настилка на улици в село Първомайци, община Горна Оряховица” на стойност 152 170,73 лв.;  Искане на кмета на община Горна Оряховица, съгласно чл. 21 от Раздел ІІІ „Неотложни възстановителни работи” от Правилника за организацията и дейността на МКВПМС – 5 (пет) обекта: 1. Обект „Аварийно-възстановителни работи на участъци от улици „Георги Бенковски”, „Трети март” и „Цар Иван Асен ІІ” в с. Драганово, община Горна Оряховица, на стойност 370 771.06 лева.; 2. Обект „Аварийно-възстановителни работи на участъци от улици „Димитър Дюлгеров”, „Камчия”, „Хан Аспарух” и „Козлодуй” в с. Поликраище, община Горна Оряховица, на стойност 368 659.28 лева; 3. Обект „Аварийно-възстановителни работи на участъци от улица „Княз Александър Батенберг” в с. Първомайци, община Горна Оряховица, на стойност 370 477.40 лева.;     4. Обект „Аварийно-възстановителни работи на участъци от улици „Кирил и Методий”, „Косово поле”, „Наум Охридски”, „Радецки” и „Шипка” в гр. Горна Оряховица, на стойност 370 798.76 лева. 5. Обект „Аварийно-възстановителни работи на участъци от улици „Възраждане”, „Пирин”, „Сергей Румянцев” и „Страцин” в гр. Долна Оряховица, община Горна Оряховица, на стойност 370 732.85 лева.

Велико Търново пък кандидатства за ремонт на църкви, учебни заведения, улици на обща стойност близо 6, 8 млн. лв. Надеждите на Община Стражица са да й бъдат отпуснати 480 280 лв. за ремонт на улици в Камен и Нова Върбовка и на ДГ „Гинка Маркова“ и СУ „Климент Охридски“ също в Камен.

Заседанието беше водено от областния управител проф. д-р Любомира Попова. На срещата присъстваха и заместник областните управител инж. Детелина Борисова и Ивета Кабакчиева. 


Ключови думи
Първомайци
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати