Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Гума от трактор затисна 10-годишно дете в парка „Дружба“

  17.07.2019 21:08
Гума от трактор затисна 10-годишно дете в парка „Дружба“

120-килограмово гума от трактор затисна 10-годишно дете до площадката за фитнес в парка „Дружба“. На място веднага пристигнаха екипи на „Спешна помощ“ и полицията. Детето е откарано в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ без опасност за живота.
До инцидента се стигнало след като няколко деца започнали да тикат гумата, тя обаче паднала върху едно от тях. На помощ се притекли момчетата, които тренират на близките лостове.
„Той искаше да тика гумата и гумата падна върху него и се удари. Тук идваме от два дена, два пъти сме вдигали гумата и сега падна за пръв път“, разказва едно от децата, което се отървало само с уплаха.
Момчетата, които тренират на площадката използват гумата за редица упражнения. Понякога я търкалят, а друг път я ползват за опора при различни комбинации.
„10-годишно дете по-скоро не може да вдигне такава гума. Най-често гумата се обръща, имитира вдигането на тежести, може да се използва за скачане, за лицеви опори. Реално когато се вдига е около 60-70 килограма, а цялата гума е над 100 килограма. Ако падне върху възрастен също може да го нарани“, сподели Николай Станков, който често тренира на площадката.
Очаквайте подробности за състоянието на детето.
 


Ключови думи
гума дете
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати