Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Доброволци почистват манастира „Св. пророк Илия“ преди храмовия му празник

  10.07.2019 14:28
Доброволци почистват манастира „Св. пророк Илия“ преди храмовия му празник

Доброволческа акция за почистването на манастира „Св. пророк Илия“ над Горна Оряховица организира на 11 юли Фондация „Дякония и мисия“. Фондацията е неправителствена организация, основана през 2016 г. с основна цел укрепване на православната благотворителност и социална дейност (дякония) и християнската мисия в България. „Дякония и мисия“ работи за установяване на връзки между академичните среди и църковните енории.
На 20 юли Църквата чества паметта на св. пророк Илия. Тогава и манастирът, наречен на старозаветния пророк, в местността Камъка край Горна Оряховица ще отбележи своя храмов празник. За да посрещне поклонниците и гостите си в благолепен вид, обителта има нужда от помощ.
Преди няколко месеца обявихме доброволческата ни кампания „ЗАЕДНО творим ДОБРО“, в която една от възможностите за доброволен труд е помощ за почистване на храмове и манастири. Надяваме се, че нашите доброволци, а и не само, ще се отзоват и заедно ще помогнем в подготовката на манастира „Св. пророк Илия“ за храмовия празник, казват организаторите.
Почистване на градинките, преместване на тръби, които в момента са в двора на манастира, под навес, и евентуално – при достатъчно доброволци и време, почистване и освежаване на някои от стаите са планували от Фондацията. От там уточняват, че не е необходимо доброволците да носят нищо – единствено доброто си желание да помогнат храмът да посрещне достойно празника си.
Има възможност за организиране на транспорт от Горна Оряховица до манастира за тези доброволци, които не разполагат с личен автомобил. Ако имате време и възможност да се включите в начинанието, молим Ви, пишете на електронна поща [email protected] или на лично съобщение в страницата ни във Facebook, апелират от „Дякония и мисия“.
Доброволческата акция е насрочена за утре, 11 юли, от 17 ч. При лошо време тя ще бъде отложена.


Ключови думи
манастир
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати