Сряда, 05 Oct 2022
            
Спорт

Юношите на „Локо” победиха с 4:2 гостите от английския „Борнемут”

  07.07.2019 21:40
Юношите на „Локо” победиха с 4:2 гостите от английския „Борнемут”

Юношите старша възраст на „Локомотив” победиха с 4:2 в приятелския мач с формация от школата на „Борнемут”. Срещата се игра на градския стадион в Горна Оряховица и предизвика доста сериозен интерес сред феновете на „Локо” и британския футбол. Момчетата от Острова са на почивка в България, но заедно с това направиха приятелски срещи с младежите на „Етър” и „Локомотив”, както и отворена тренировка за децата на „Локо”.
Пет от головете паднаха още в първото полувреме на срещата, в което гостите от Борнемут предложиха истински британски футбол със силова игра и много единоборства. Те поведоха десетина минути след първия съдийски сигнал. „Локомотивци” бързо върнаха гола, но отново британците дръпнаха напред. В крайна сметка домакините наложиха играта си и първата част завърши 3:2 за тях. През второто полувреме предимството на „Локо” беше явно и беше оформено с още един гол за крайното 4:2.
Три от головете вкара Радостин Стоилов, а веднъж се разписа Виктор Стамов. Дебют след завръщането си в родната школа направи Момчил Кузманов, който се отличи с три асистенции. След няколко години по други школи той отново ще играе за „Локомотив” през новото първенство.
Интересен сблъсък и много полезна за нас проверка. Гостите показаха истински британски футбол – по-силов от нашия и с търсене на повече единоборства. Определено за нашите момчета беше полезно, защото се сблъскаха с доста различен противник. Доволен съм, че се справиха с предизвикателството. Предстои ни сериозна подготовка за още по-сериозно предизвикателство. Догодина ще атакуваме елитната група U19. Това ще е достоен завършек на кариерата на това талантливо поколение при юношите и ще им помогне за плавен преход при мъжете, коментира треньорът на „локомотивци” в тази възраст Владимир Русев.


 


Ключови думи
борнемут локомотив
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати