Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Общество

Младежи започнаха реновиране на Градската градина в Горна Оряховица

  03.07.2019 15:58
Младежи започнаха реновиране на Градската градина в Горна Оряховица

17 младежи от Градския младежки парламент се включиха с доброволен труд в инициативата за реновиране на Градската градина. Те пребоядисаха пейките и детските съоръжения в най-стария парк на града, който обаче остана извън големите проекти за обновяване.
Реновирането се осъществява съвместно с Община Горна Оряховица и организацията Habitat For Humanity Bulgaria. Голямата цел на международната организация Habitat for Humanity International е достъп до жилище и жилищни права на всеки един жител на планетата. Build Solid Ground е глобална кампания на организацията, която преминава под мотото, че всеки човек заслужава да има достоен дом и да се чувства защитен от заплахи към собствеността си, вече работи в над 30 страни по света. От миналата година Habitat For Humanity работи и в България и осъществява дейности в няколко общини. Горна Оряховица е включена в общините, с които ще се работи през 2019 г. Началото е поставено с инициативата за реновиране на Градската градина. Която освен всичко друго си поставя за цел да насърчи и гражданското включване в подобни дейности.
Горнооряховският младежки парламент се присъедини към кампанията за насърчаване на младежкото участие и подготви редица доброволчески инициативи. Младите хора участваха с доброволен труд в осъвременяването на емблематичния горнооряховски парк.
„Заедно можем повече за изграждане на красиви градски пространства, активни доброволци и възпитание на любов към природата у децата. Смятаме, че има много младежи, които биха участвали в екологични и доброволчески дейности. Ако искаш да си част от шарения екип на Горнооряховски младежки парламент, свържи се с нас”, призовават активистите от Младежкия парламент.
 


Ключови думи
младежки парламент
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати