Събота, 13 Мар 2021
            
Спорт

Акробатите от Горнооряховската школа отново сред най-добрите в страната

  02.07.2019 10:53
Акробатите от Горнооряховската школа отново сред най-добрите в страната

И двата горнооряховски клуба се представиха отлично на Държавния индивидуален шампионат в Русе и ще имат свои представители в разширения национален отбор, който се готви за Европейското в Израел през октомври.
Държавното първенство беше в същото време контролно за определяне на проектонационалите. Два горнооряховски вида бяха одобрени и влизат в подготовка под ръководството на националния селекционер Драгомир Драганов. Това са мъжката двойка 11 – 16 г. Мартин и Данаил Николови от „Джим денс” и тройката жени 11 – 16 г., която пък е селектирана от състезатели на двата клуба – Александра Нямова от „Джим денс” и Елина Хинкова и Маринела Люцканова от „Акро Нова”.
Състезателите на „Джим денс” Мартин и Данаил Николови за пореден път показаха стабилни резултати и спечелиха поредните си златни медали.
Пет вида на „Акро Нова” са сред медалистите на първенството. Женската двойка във възраст 7 – 16 г. Михаела Илиева и Румяна Тончева е с бронз от балансовата комбинация. В същата възрастова група тройката Ванеса Стойчева, Елеонора Помакова и Михаела Ганчева е с един бронзов и два сребърни медала.
Двойката Радостина Стефанова и Магдалена Тодорова е със сребро на баланс и с бронз в многобоя във възраст 11 – 16 г.
В същата възрастова група селектираната тройка от двата горнооряховски клуба – Александра Нямова, Елина Хинкова и Маринела Люцканова е с три сребърни отличия.
При смесените двойки Ивайло Люцканов от „Акро Нова” и партньорката му от ЦСКА Калина Терзийска са златни медалисти на баланс.
Близо до медалите беше и двойката на „Акро Нова” Стилияна Раева и Даниела Керчева, останала на пето място във възраст 12 – 18 г.
Получи се много силен шампионат. В повечето възрасти имаше голяма конкуренция, а това вдига нивото на първенството. Горнооряховската школа отново се представи на ниво, за което трябва да благодарим на състезателите, които се трудиха всеотдайно в тренировъчната зала и не на последно място на родителите им, които ни подкрепят, заявиха треньорите и от двата клуба.
 

 


Ключови думи
акробатика
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати