Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Състезание по стрелба, изложба и демонстрации за 140-тата годишнина на МВР

  02.07.2019 09:37
Състезание по стрелба, изложба и демонстрации за 140-тата годишнина на МВР

Поредица от събития организира Областната дирекция на МВР във връзка със 140-тата годишнина на ведомството. Те започнаха още на 27 и 28 юни на спортен комплекс „Спортно Търново“, където се проведоха предварителният кръг и финалната фаза от традиционния турнир по футбол на малки врати.  В надпреварата участие взеха десет отбора, излъчени от структурните звена на ОДМВР – В. Търново, РД „ПБЗН” – В. Търново и Районен съд – В. Търново.
На 03.07.2019 г. от 09,30 ч. на стрелбището на НВУ „Васил Левски“ – гр. В. Търново ще се проведе състезание по стрелба с участието на служители от всички структурни звена на ОДМВР – В. Търново, РДПБЗН – В. Търново, ЗЖУ- Г. Оряховица, сектор БОП – В. Търново и Габрово, ТД НС- В. Търново.
На 04.07.2019 г. от 10,00 ч. във фоайето на ОДМВР – В. Търново ще бъдат наградени отличили се в работата служители и победителите от турнирите по футбол и по стрелба с пистолет “Макаров”.
Във фоайето на ОДМВР – В. Търново, със съдействието на Регионален исторически музей – В. Търново  и звено „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР – В. Търново, ще бъде подредена и открита изложба на старинно и съвременно огнестрелно и хладно оръжие, което е било и е на въоръжение в Министерството на вътрешните работи.
От 11,00 ч. на товарния вход на ОДМВР – В. Търново свещеноиконом Славчо Иванов ще отслужи водосвет за здравето на служителите в ОДМВР – В. Търново и ще освети новите автомобили на Областната дирекция.
На 04.07.2019 г. от 10,00 ч. служители на полицейското управление, със служебно куче и патрулен автомобил ще посетят децата от ЦДГ „Пролет“ във В. Търново. Инспектор от Детска педагогическа стая ще изнесе лекция на тема „Безопасно лято“. В 11,00 ч. те ще посетят и децата от ЦДГ „Надежда“ – гр. Килифарево.          
На 04.07.2019 г. във времето 10,00ч. - 12,00 ч. Районното управление в Г. Оряховица ще приема посетители - деца от детски градини в града, които ще бъдат запознати с работата на полицейските служители.
На 04.07.2019 г. от 16,00 ч. служители на РУ – Свищов, Гранична полиция и РС „ПБЗН“ – Свищов ще посетят ОДЗ „Васил Левски“.
Същия ден от 10,00 ч. до 12,00 ч. деца от детските заведения в Павликени – „Слънце“, „8 март“ и „Вярна, Надежда и Любов“, ще посетят полицейското управление, където ще им бъдат показани полицейските униформи, полицейска техника и пособия.
По същото време деца от ЦДГ „Детски свят“ в гр. П. Тръмбеш ще посетят местното полицейското управление и ще разгледат полицейската техника и пособия.
В същия часови диапазон служители от РУ – Стражица ще посетят деца от ОДЗ „Сава Цонев“ в Стражица, където ще бъдат демонстрирани различни техники и способи в полицейската работа.
Мероприятията, посветени на празника на МВР в община Елена, ще започнат на 3 юли с откриването на Лятна детска полицейска академия от 10,00 ч. на стадион „Чумерна“ в Елена. На 5 юли от 10,00 ч. полицейските служители ще посетят малчуганите от ЦДГ „Радост“ в балканския град.


Ключови думи
МВР
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати