Петък, 30 Сеп 2022
            
Култура

Международният фестивал „Лято, кукли и приятели”, домакинстван от Театър ВЕСЕЛ, продължава

  29.06.2019 06:33
Международният фестивал „Лято, кукли и приятели”, домакинстван от Театър ВЕСЕЛ, продължава

Първото издание на най-младия театрален фестивал у нас продължава в събота. Културният форум, организиран от търновския театър ВЕСЕЛ, бе официално открит на 22 юни на сцената на „Арт лято” до паметника на Асеневци от Веселин Василев – артистичен директор на фестивала и от Нелина Църова – директор на Дирекция „Култура, туризъм и международни дейности”.

Множеството от малки и големи зрители, дошли за събитието, доказа необходимостта от срещите с живото изкуство – театъра за деца.
Първият спектакъл от откриването на фестивала – „Пинокио” на ДКТ „Иван Димов” от Хасково – достави истинска естетическа наслада и много емоции за любителите на кукленото изкуство.
Следващата изненада от фестивала е подготвена от русенските кукленици. Екипът на ДКТ – Русе ще представи спектакъла „Трите прасенца”. Знае се, че тяхната история идва някъде от Англия, но откъде се знае – никой не знае. И затова всеки я разказва, както си знае. И така… Какво преживели трите прасенца, за да победят Вълчо? Как станало така, че и трите разбрали, че няма по-важно от приятелството? Една от най-известните приказки ще бъде разказана с чувство за хумор и въображение на 29 юни, в събота, на лятната сцена до паметник „Асеневци” (при дъждовно време – в салона на читалище „Искра”).


Международният фестивал „Лято, кукли и приятели” ще продължи чак до края на август – всяка събота в 11,00 – спектакли от България, Англия и Испания. Събитието е организирано от Театър ВЕСЕЛ с активната финансова подкрепа на Община Велико Търново и Министерството на културата на Република България. Проектът се реализира в партньорството с фондация „Арт лято” и читалище „Искра”.


Ключови думи
Весел
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати