Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Подобриха инфраструктурата в Западната индустриална зона във Велико Търново

  27.06.2019 10:16
Подобриха инфраструктурата в Западната индустриална зона във Велико Търново

Със заключителна пресконференция  и официално откриване с водосвет  на 02.07.2019 г. /вторник/ успешно приключва  проект на Община Велико Търново за благоустрояване на физическата среда, повишаване на качеството на живот, както и социално включване и подобряване на екологичната среда с обект на интервенция  Западна индустриална зона, гр. Велико Търново. Церемонията по официалното откриване на обекта ще се проведе на 02.07.2019 г. /вторник/ на кръговото кръстовище на ул. “Никола Габровски“, ул. “Сан Стефано“ и ул. „Козлуджа“.
Проектът бе с продължителност 17.01.2017 г. – 17.07.2019 г. Общият му бюджет е 1 625 972, 02 лв., от които съфинансиране от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие в размер на 1 382 076, 21 лв. и национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България - 243 895, 81 лв.
Изпълнени са дейности по ремонт, рехабилитация и доизграждане на техническата инфраструктура, направа на нови тротоарни и улични настилки, улично осветление и паркоустрояване, осигуряване на транспортния достъп до и на територията на Западна индустриална зона, по ул.“Никола Габровски“, ул. “Шемшевско шосе“ и ул.“Козлуджа“, където са локализирани промишлени предприятия, складови бази, учебни заведения и спортни терени. Изборът на проектните дейности е провокиран от  потребността за постигане на модерна промишлена зона, чрез подобряване на свързаната с бизнеса и предприемачеството техническа инфраструктура, почистване и рекултивация на обекта на интервенция, внедряване на озеленителни и ландшафни решения, което позволява на нейната територия да бъдат разположени леки, асемблирани и преработващи индустрии и бази, логистични и търговски центрове. Изпълнени са нови дъждоприемни шахти с чугунени / полимербетонови/ решетки; повдигнати са чугунените капаци за ревизионните шахти на уличното платно.

Извършен е демонтаж на въздушния кабел за захранване на уличното осветление по улиците „Шемшевско шосе“ и ул. „Никола Габровски“ и вляво по улица „Козлуджа“. Засадени са дървесни фиданки и едноразмерни дървета, като оформените алеи и площадки с растителност създават открити и полуоткрити пространства, които представляват естествена преграда от съседните имоти и улици и осигуряват благоприятна градска среда. Монтирани са указателни табели тип Ж7 за указване именaтата на прилежащи пресечки и фирми, както и указателни табели с имената на трите улици. Изпълнена е нова хоризонтална маркировка и нова вертикална сигнализация от стaндартни светлоотразителни пътни знаци II типоразмер и нови индивидуални пътни знаци за указване на посоки, имена на предприятия и имена на улици. Обектът, предмет на настоящия договор и реализиран с европейско финансиране, е проектиран, изпълнен и поддържан в съответствие с изискванията за достъпна среда.


Ключови думи
Западна индустриална зона
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати