Понеделник, 03 Oct 2022
            
Общество

Горнооряховчани минават под Еньовски венец в Билковата дрогерия на Катя Иванова

  24.06.2019 11:41
Горнооряховчани минават под Еньовски венец в Билковата дрогерия на Катя Иванова

Четворен празник посреща днес фармацевтът Катя Иванова – лицето на билколечението в региона. Освен Еньовден, на днешния 24 юни се навършват 115 г. от откриването на първата дрогерия в Горна Оряховица и 35 г., откакто Иванова практикува професията. Освен това 24 юни е и празник на магистър-фармацевтите.


И тази година Катя Иванова спази традицията да сплете венец от целебни треви, под който да минат клиентите на Билкова дрогерия „Лековита билка“. Едни от първите, които направиха това, бяха деца от ДГ „Елена Грънчарова“ в Горна Оряховица.

Хлапетата поднесоха цвете на Катя Иванова, рецитираха й стихче и й обещаха да учат, за да станат фармацевти. За тях имаше почерпка, осигурена от Иванова.


Всъщност почерпка има за всеки, който днес иде до Билковата дрогерия. За онези, които покажат, че се интересуват от символиката на Еньовден и от силата на билките, Катя Иванова е подготвила подарък.


Катя Иванова кани всички, които имат жеалние, да споделят празника й. Билкова дрогерия „Лековита билка“ ще работи без прекъсване до 19 ч. днес.
Всеки човек знае поне 35 билки, просто не го осъзнава. Всеки един плод, всяка подправка в градината има някакви лечебни свойства, казва фармацевтът.

Според Иванова обаче все така не се намира билка единствено срещу омразата и завистта.  


Ключови думи
Лековита билка Катя Иванова
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати