Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

Теодор Великов се връща на акробатичния квадрат в двойка с олимпийската шампионка Мариела Костадинова

  06.06.2019 20:30
Теодор Великов се връща на акробатичния квадрат в двойка с олимпийската шампионка Мариела Костадинова

Горнооряховчанинът Теодор Великов се връща в активния спорт, за да замести един от най-успешните ни млади акробати в последните години Панайот Димитров. От две седмици Теодор тренира с двукратната шампионка от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес Мариела Костадинова. Досегашната половинка на Мариела в златната смесена двойка – Панайот Димитров, е прекратил активната си спортна кариера. Мястото му вече е заето от Теодор Великов, съобщи за БНР президентът на Федерацията по спортна акробатика Недко Костадинов.

Акробатиката е в кръвта на Теодор, който е син на Здравко Великов – един от най-успешните ученици на основателя на гонооряховската акробатична школа и вече Почетен гражданин на Горна Оряховица Иван Стойчев.
Най-големите успехи на Теодор – три медала от Европейско първенство, са с мъжката четворка на България през 2011 г. Преди това обаче той се открои именно в смесена двойка със съотборничките си си в тогавашния „Локомотив” Симона Добрева и Александра Сярова, с която са ставали републикански шампиони. В последните години Теодор беше прекратил активна състезателна кариера, но поддържаше връзка с акробатиката най-вече като участник в съдийски екипи по различни състезания.


„Намерихме момче, което е достоен заместник на Панайот. Казва се Теодор Великов. Роден е в Горна Оряховица. Беше студент в София, живее в София и от две седмици тренира с Мариела. Теодор е момче с много големи качества. Беше прекратил кариерата си, като последно игра в четворка. Сега има много голямо желание. Разбират се идеално с Мариела. Сега започваме от нулата, защото едно партньорство се гради много години. Естествено каквото можем да запазим от старите хореографии, от старите упражнения ще го направим. Не трябва да забравяме и факта, че те тази година влизат във възраст – мъже и жени. Това усложнява допълнително нашата задача“, коментира Недко Костадинов.
Първото по-голямо изпитание за новия тандем ще е европейското първенство за мъже и жени в Израел през октомври.
 


Ключови думи
акробатика
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати