Понеделник, 15 Мар 2021
            
Общество

Наградиха младите художници от конкурса „С очите си видях бедата“

  05.06.2019 12:20
Наградиха младите художници от конкурса „С очите си видях бедата“

23 деца от областта получиха награди в две категории за рисунка от конкурса „С очите си видях бедата“. Изпратените творби бяха над 170, а талантливите художници бяха разпределени в три възрастови групи.
Конкурсът се организира от Районната служба ПБЗН и се провежда под патронажа на областния управител проф. Любомира Попова. И тази година домакин на награждаването беше РНБ „Петко Р. Славейков“ в старата столица. Наградите бяха връчени от заместник областният управител инж. Детелина Борисова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, директорът на библиотеката д-р Иван Александров, директорът на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ Пенка Игнатова, началникът на Сектор „Превантивна и контролна дейност“ в РД ПБЗН и заместник-директорът на библиотеката доц. Калина Иванова.
„Мили деца, обръщам се към вас. Искрено съм изненадана от вашия талант. Виждам толкова много прекрасни и чудесни рисунки. И по такъв пъстър начин във вашето съзнание е изведена идеята „С очите си видях бедата“. Продължавайте така напред, защото вие може да станете истински художници. Благодаря ви, за мен е чест и удоволствие да връча наградите“, сподели инж. Детелина Борисова.
„Изключително добро впечатление прави присъствието на родителите на награждаване на такива мероприятия. Искрено благодаря и смятам, че по този начин не само казваме, а и показваме на децата как да станат добри и достойни хора“, сподели Пенка Игнатова. А заместник-директорът на библиотеката доц. Калина Иванова пожела на всички деца никога да не виждат действително с очите си бедите.
Д-р Иван Александров анонсира и следващата инициатива, която за поредна година ще се проведе в библиотеката. Става въпрос за инициативата „Ела в библиотеката“, която се провежда под патронажа на председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.
„Имам удоволствието да анонсирам следващата инициатива, която предстои. Тя се провежда за трети пореден път под надслов „Ела в библиотеката с приятели“. Тази инициатива е изпъстрена с един богат награден фонд, тя има идеята да активизира интереса на четенето на децата към книгите“, сподели д-р Иван Александров. А Венцислав Спирдонов от своя страна направи дарение от книги на библиотеката.
Инициативата има и състезателен характер, като победител всяка година е дете, което е взело най-много книги от библиотеката през лятото.


 


Ключови думи
конкурс деца
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати