Вторник, 23 Мар 2021
            
Спорт

Легендите на „Етър” се събраха заедно

  25.05.2019 10:39
Легендите на „Етър” се събраха заедно

Решаващата битка на „Етър” срещу „Славия” събра легендарните национали на великотърновския тим от САЩ-94. Краси Балъков, Цанко Цветанов, Бончо Генчев и Илиян Киряков с удоволствие позираха след мача за обща снимка. Както е известно, „Етър” бе отборът, дал най-много национални играчи – петима, за триумфа на Пеневата чета на световното в Щатите. Един от тях – непрежалимият Трифон Иванов, си отиде през 2016 г. на 50-годишна възраст.

Цанко Цветанов, който е член на клубната управа на „Етър”, бе дошъл да подкрепи „виолетовите” на стадион „Ивайло”. Балъков изведе за последен мач у дома „болярите” като главен мениджър, а Киряков е част от неговия щаб. Бончо Генчев пък е председател на Зоналния съвет на БФС, като наследи поста на Трифон Иванов след кончината му.

Петимата бяха гръбнакът на националния тим през 90-те години, като общо имат внушителните 233 мача за „А” отбора на България. Събирането им определено бе на късмет за „Етър”, който удари с 2:0 „Славия” и стигна до мечтания бараж срещу „Левски” за Лига Европа.

Източник: Спорт ВТ

 


Ключови думи
легенди "Етър"
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати