Четвъртък, 08 Апр 2021
            
Избори 2019

Деница Цветанова, ГЕРБ: Призоваваме горнооряховчани да не се поддават на фалшиви новини и да изберат №12

  22.05.2019 14:07
Деница Цветанова, ГЕРБ: Призоваваме горнооряховчани да не се поддават на фалшиви новини и да изберат №12

Деница Цветанова е председател на общинската организация на ПП ГЕРБ в Горна Оряховица от 2015 година. От 2007 година е член на ГЕРБ, за втори мандат е общински съветник от ГЕРБ. По професия е адвокат.
-Г-жо Цветанова, как според Вас протича кампанията за евроизборите в Община Горна Оряховица?
-Кампанията за евроизборите на ГЕРБ Горна Оряховица е координирана с Националния предизборен щаб. Партията е изработила своя програма в различните  сфери и е набелязала приоритетите на работа на бъдещите евродепутати. Поради това на многобройните срещи на местно ниво запознаваме съгражданите ни със свършеното до момента от евродепутатите на ГЕРБ, представяме им и нашите водещи политики в областта на сигурността, образованието, цифровизацията, енергетиката и регионалното развитие. Не само по време на предизборната кампания, но и през целия си настоящ мандат, постоянен партньор на община Горна Оряховица е евродепутатът Ева Майдел. По време на кампанията тя посети нeколкократно не само общинския център, но и едни от най-големите села – Първомайци и Поликрайще , като проведе срещи с хора от различни възрасти и професии. На повечето срещи лично присъствах и мисля, че бяха ползотворни. 
-Това е поредната кампания, в която има бум на фалшивите новини?
-Да, така е. За съжаление, това е негативно явление не само у нас, но и по света. С улесняване на достъпа до интернет и до социалните мрежи, фалшивите новини набират все по-голяма скорост. Често и нашите опоненти от БСП манипулират обществото чрез пускането на слухове. Отговорът на ГЕРБ на всички фалшиви новини са реалните неща, които сме направили и резултатите, които сме постигнали. За последните десетина години те са много.
-Дайте примери, какви манипулации са пускани от вашите опоненти от БСП?
-Примери много. Първият слух, който активисти на столетницата не спираха да повтарят и да всяват паника сред хората беше, че водният цикъл на Първомайци ще се провали. Е, това не се случи! Днес канализацията на селото е факт, благодарение на успешния проект по Оперативна програма „Околна среда“. В началото на настоящия мандат пък от БСП повтаряха като мантра, че ГЕРБ иска да приватизира общинската болница, че тя ще бъде разграбена и ще затвори и няма да има кой да лекува горнооряховчани. Какви са фактите днес? За първа година болницата излезе на печалба, купува се нова апаратура, ремонтират се отделения, сега е одобрен и проект за ремонта на покрива на болницата. Само за последните 3 години в болницата от общината са вложени над 600 000 лева за ремонти и оборудване. Като цяло другарите - родолюбци и в момента действат с методите от преди 1989 г. и с обиграни манипулации се опитват да заблудят хората, че „милеят“ за своя град, но какво са направили за него?
-От БСП ви атакуват и за инфраструктурни проекти?
-Най-лесно е като си в опозиция, да критикуваш без да предлагаш реални решения за премахване на проблемите. Заявявам, че ГЕРБ сме направили стократно повече от БСП в Горна Оряховица. Само си спомнете общината преди 12 години! А помните ли изявленията на местни активисти на БСП, че отсечката Велико Търново – Арбанаси- Горна Оряховица няма да се асфалтира изцяло, а че ще се асфалтира само трасето от Търново до Арбанаси и ремонтът ще спре на този етап!... Дори наскоро се тиражираха зловредни слухове пред населението и пред медиите, че няма да се случи пътят Първомайци - Поликраище. А вижте, от вчера нещата вече се случват, днес се провеждат срещи във връзка с организацията по ремонта, съвместно с кметовете на двете населени места и представителя на Областно пътно управление. Аз не съм голословна, ето какво е казал председателят на БСП Огнян Стоянов в началото на тази година пред жителите на Първомайци, а после медиите са го публикували: „Управляващите да бъдат честни и да ви кажат в очите - няма да се ремонтира пътят между Поликраище, Първомайци и Горна Оряховица. Нито са внесли проект, нито са го написали!“ . Това отново го опровергаваме с действия – и проект е направен, и ремонтът е започнал. Голяма истерия сред хората внесе БСП и във връзка с националната програма за енергийна ефективност: че ще им вземат пари за саниране, ще продават жилищата им, ще останат без дом! А днес какви са фактите - 14 санирани панелни блокове в Горна Оряховица и стотици обаждания от хора, които не са успели да санират блоковете си и желаят това да стане!
-А каква е политиката на ГЕРБ, изкушава ли се да ползва фалшиви новини в кампанията?
-Това не са прийоми, характерни за нас.  Историята на БКП и на партията й наследник показва, че те години наред са си служили с манипулации, лъжи, с подривни методи! В това отношение имат респектиращ опит! Това, което ние правим, е да разписваме качествени проекти, за да привлечем максимално европейски инвестиции! Благоустрояваме общината, разкриваме нови социални услуги. Ремонтираме с десетилетия неремонтирани детски градини и училища, обновяваме паркове и пътища! Всичко, което правим, се вижда, може да се пипне. Несъмнено и ние имаме пропуски и сме допускали грешки, но само този, който нищо не прави, не греши. Ние сме в постоянен диалог с хората, в срещи, в общуване на всички нива. Винаги имаме предвид забележките, критиките и добрите предложения от нашите съграждани. Не се крием, а търсим максимална прозрачност и диалог при управлението! Въпреки че искаме, не може всичко да бъде направено сега и веднага! Но фалшивите новини нанасят удар на развитието на демокрацията. Затова трябва всеки с мисъл, с критично отношение да се отнася към всяка информация, не само в интернет. Приоритет на ГЕРБ в настоящата еврокампания е и насърчаването на медийната грамотност сред всички възрасти и включването в училищните програми в часовете по информационни технологии на обучение по медийна грамотност и безопасност.
Затова и призоваваме нашите съграждани, на 26 май да отидат пред урните и да изберат номер 12 в бюлетината. Да гласуват разумно! Да бъдат отговорни и да не се поддават на фалшиви новини и безскрупулни лъжи!

 


Ключови думи
ГЕРБ
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати