Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Инж. Дилян Млъзев: Честит празник на всички, които носят Елена в сърцата си

  21.05.2019 10:06
Инж. Дилян Млъзев: Честит празник на всички, които носят Елена в сърцата си

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ И ПРИЯТЕЛИ НА ГРАД ЕЛЕНА,
За мен е чест и удоволствие в навечерието на 21 май, Деня на светите равноапостоли Константин и Елена, когато нашият град чества своя празник, да отправя своя поздрав към Вас!
Елена е от градовете, към които не можеш да останеш безразличен. Еленчани може би не винаги го осъзнаваме, но гости на града споделят, че първата разходка из града е като завръщане към себе си - потъваш в тишината на калдъръмените улички, изгубваш се в птичите песни рано сутрин, а времето измерваш с ударите на камбаната на Часовниковата кула. И неусетно се влюбваш.
Елена е късче земя от България, раждало не само пазители на националния дух и борци за освобождение, но и новатори – високообразовани българи, създавали история и обръщали хода на историческите събития. Техните имена са известни на всички и ако започнем да изброяваме, рискуваме да пропуснем някого. Затова е достатъчно в ежедневието по-често да си спомняме за техните идеали и да черпим от тях вдъхновение за делата си.
Хубаво е да почитаме миналото, но е необходимо да се борим за достойно настояще и още по-добро бъдеще. Онова, което ще оставим ние, като еленчани, след себе си, е също толкова важно, колкото и да съхраним завещаното ни от предците. Осъзнавайки това, ние днес сме се насочили към съзидателното начало – осъществяваме проекти, които дават нов облик на Елена, организираме събития и празници, на които хора от цялата страна могат да се запознаят с града ни, да го обикнат и да се завръщат отново. Възстановяваме емблематични сгради и ги изпълваме със съдържание, създаваме места за отдих и спорт, реставрираме и поддържаме православните храмове, почитаме църковните празници, ценим и развиваме традициите, възпитаваме у децата си вяра в доброто и почит към религиозните и общочовешките ценности. Убедени сме, че само така ще опазим живо безценното си културно-историческо наследство и ще добавим нов живот към него.
Заслугата за това е на всеки един от Вас, еленчани по произход и душа; на децата, които ни радват на всеки празник и в делник; на онези, които учат, живеят, работят и развиват бизнес тук; на онези, които през най-активните си години са дали своя принос за развитието на града ни, но и днес не са безразлични към бъдещето му; на онези, които са далече от родния град, но продължават да се интересуват и вълнуват от всичко, което се случва тук, и ни подкрепят, според възможностите, които имат; най-после и на онези, които по един или друг повод са се докоснали до Елена, обикнали са я и са станали част от нас, бидейки съпричастни към идеята за нейното достойно бъдеще, в което искрено вярваме. На всички Вас - благодаря! Бъдете здрави, благоденстващи и удовлетворени от постигнатото!
Да е честит празникът на всички, които носят Елена в сърцата си, и да пребъде!

Инж. Дилян МЛЪЗЕВ, кмет на община Елена


Ключови думи
Дилян Млъзев
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати