Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Общество

Групата за народно пеене към ЦПЛР в Горна Оряховица спечели отличия от престижни форуми

  20.05.2019 14:58
Групата за народно пеене към ЦПЛР в Горна Оряховица спечели отличия от престижни форуми

Изключително успешни бяха отминалите почивни дни за Групата за народно пеене към Центъра за подкрепа на личностното развитие в Горна Оряховица. Водени от ръководителя си Гергана Пашова, малките певци показаха, че в тяхно лице традициите на българския фолклор имат достойни пазители.
Като носител на Почетен знак и с лауреатско звание се върна Групата от XXIII Старопланински събор „Балкан Фолк“, проведен във Велико Търново. Във форума горнооряховчета участват за трета година.


Също за трета година Групата за народно пеене към ЦПЛР участва и в Българския национален шампионат по фолклор „Евро Фолк“, който тази година записа десето издание. Тук децата, с които работи Гергана Пашова, за втора поредна година спечелиха златен медал.
Наградите им бяха присъдени за изпълненията на „Пойдох рано на пазар“ и „Слънце грее леле“, изпълнени в съпровод на народен оркестър.
Успехите на Групата за народно пеене продължиха и в неделния ден. Тогава в лясковското село Драгижево бе проведен Регионален преглед на музикалното самодейно изкуство „Пеем и танцуваме“. В него горнооряховските изпълнители спечелиха диплом за I място за певчески групи в категорията „Детски фолклорни групи“.


Постигнатите успехи още повече мотивират децата да продължат да се развиват. Предстои ни участие в Националния събор-надпяване „С песните на Мита Стойчева“, където се надяваме да се представим на също толкова добро, коментира Гергана Пашова.


Ключови думи
ЦПЛР Гергана Пашова
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати