Неделя, 08 Сеп 2024
            
Икономика

Във Велико Търново бизнес сгради стоят празни, фирми предпочитат апартаменти за офиси

  19.05.2019 13:25
Във Велико Търново бизнес сгради стоят празни, фирми предпочитат апартаменти за офиси

Търговските помещения във Велико Търново на практика са непродаваеми, твърдят брокерите. Търсенето им е спаднало драстично, а желаещите да се сдобият с магазин се броят на пръсти. Причина за това са високите цени на този вид имоти.


В същото време търговските помещения трудно се отдават и под наем. Цената за месец е около 1000 евро при добро местонахождение на обекта. Подобни помещения се търсят от еднолични търговци, но заради лошата икономическа среда и ниската покупателна способност на населението много малко предприемачи биха дръзнали да рискуват с подобен наем. 
Освен всичко друго фирмите вече предпочитат да наемат цели апартаменти за офиси, отколкото да плащат по-скъпо за наем на търговско помещение. Това е причината много от представителствата на различни търговци да се намират в жилищни кооперации.
Особено слаб е интересът към търговските помещения в кварталите. Всеки нов блок във Велико Търново има предвидени помещения за магазини, но голяма част от тях са празни и дори не са наемани никога.
Празни са и много търговски обекти по главната улица, новият мол до пазара, както и ГУМ-ът. Най-бързо се отдават малки помещения до училищата, които бързо се превръщат в магазинчета, баничарници, дюнерджийници и кафенета.
Михаил Михалев


Ключови думи
офиси
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета