Понеделник, 15 Мар 2021
            
Други

Награда от национален конкурс с международно участие за ученици на Гимназията по туризъм

  17.05.2019 08:28
Награда от национален конкурс с международно участие за ученици на Гимназията по туризъм

 На 16 май в Община Търговище се проведе церемонията по награждаването на шестия Национален конкурс с международно участие „България в картини и слово“. Организатори са МОН, Националния дворец на децата, Община Търговище и Обединения детски комплекс на града. Основната цел на конкурса е да предостави възможност на учениците да създават материали, чрез които да изразяват своето отношение към значими културни,  исторически  и природни забележителности и събития в България.

 Общо 1 717 са творбите, разпределени по категории  - в „Литературно творчество“ са 283, в „Рисунка“ са 1 270 и в категория „Презентации“ – 164. Участвали са ученици от всички области на страната, както и от българските училища в Молдова, Франция и Испания.

 Поздравления към участниците поднесоха: кметът на града - д-р Дарин Димитров; заместник областният управител Панайот Димитров; началникът на РУО – Елка Станчева и директорът на ОДК - Валентина Радева.

 Учениците на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ за пореден път представиха Великотърновска област. Мултимедийната презентация „Традициите за производството на Чипровските килими“ е класирана на второ място. Автори са -  Габриела Кондева и Християна Вангелова от IX а клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ и Гергана Терзиева от X в клас, специалност „Туристическа анимация“. 

 По атрактивен начин, след задълбочена подготовка, анализиране и подбор на информация, момичетата представят традицията за производство на Чипровски килими, вписана през 2014г. в Световната представителна листа на елементи на нематериалното културно наследство.  

 Учителят, подготвил учениците, е инж. Славка Проданова.

 

 


Ключови думи
награда конкурс
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати