Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Велико Търново се включва в Европейската нощ на литературата

  12.05.2019 07:11
Велико Търново се включва в Европейската нощ на литературата

На 15 май 2019 г. всички важни елементи ще са налице – вечер, хубава книга и четене на глас.
За осми път България ще се включи в европейското събитие Нощ на литературата. На 15 май от 18 до 22 часа европейска преводна литература ще се чете в дванадесет български града – Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Пазарджик, Перник, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен.
Европейската инициатива Нощ на литературата по традиция е част от Календара на културните събития на Община Велико Търново.
Във Велико Търново четенията ще бъдат от 18:00 до 22:00 ч. на 15 май в Художествена галерия „Борис Денев“ в парк „Асеневци“, Клуб „Седем“ на ул. „Княз Дондуков-Корсаков“ (зад бившето кино „Полтава“), църквата „Свети апостоли Петър и Павел“ в кв. Асенов и от 18:00 до 20:00 ч. в Австрийската библиотека в ректората на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Литературните откъси ще четат актьорите от МДТ „Константин Кисимов“ Стефка Златкова и Иван Митев, Александър Николов - поет и Елена Димитрова.
Главни организатори на Нощ на литературата 2019 са Австрийското посолство, Унгарският културен институт, Посолство на Белгия, Британски съвет, Институт Камойнш, Институт Сервантес, Датско посолство, Фондация „Детски книги“, Представителството на Европейската комисия в България, Френски културен институт, Гьоте-институт, Посолство на Ирландия, Италиански културен институт, Културно-информационен център на Република Северна Македония, Полски институт, Посолство на Румъния, Посолство на Швеция, Посолство на Словашката република в София и Чешки център.
Медийни партньори на събитието са медиите „Аз чета“, „http://xn--b1agjhxg2e.com/” и Кафене.БГ.
Във Велико Търново партньори на организаторите от Община Велико Търново са издателство "Фабер", Регионален исторически музей, Клуб "Седем" и Художествена галерия "Борис Денев".
Организаторите канят най-страстните почитатели на Нощта на литературата да участват в томбола с награди - книги, осигурени от издателство "Фабер" - Велико Търново. Във всяко едно от четирите читателски гнезда, след като изслушате съответните откъси, можете да получите специален талон с автограф на четеца. Събралите и четирите талона могат да заповядат в 21.45 ч. в Клуб "СЕДЕМ", където ще се изтеглят печелившите от томболата.


Ключови думи
литература
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати