Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

Проект за екологията събра ученици от четири държави в СУ „Георги Измирлиев”

  08.05.2019 13:41
Проект за екологията събра ученици от четири държави в СУ „Георги Измирлиев”

Ученици от Италия, Чехия и Румъния гостуваха на връстниците си от СУ „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица, за да обсъдят проблемите за опазването на околната среда.


Поредният проект на СУ „Георги Измирлиев”, финансиран от Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм Плюс“, събра младежи на възраст 15-18 години.


В рамките на едноседмичния си престой тук учениците участваха в редица дейности, свързани с проекта. Програмата беше наситена със състезания, изложби, посещение на туристически обекти, танци и песни.


На работна среща бяха  представени резултати от анкети и състезания за пестене на електроенергия, за рециклиране на отпадъците, за опазване на околната среда. Учениците изработиха картини от рециклирани материали и направиха изложба с тях.

Всяка от картините изразяваше послание за опазване чистотата на природата.
Освен екологични теми, програмата включваше занимания, които целяха да запознаят гостите с нашата история, традиции и култура. Участваха в редица дейности като тъкане, средновековни занаяти, народни танци и обичаи. В края на престоя си тук гостите вече знаеха текста на „Мома Яница” и танцуваха Право и Дунавско хора.


За децата, участници по проекта, тази среща - трета поредна след тези в Италия и Румъния, беше по-емоционална от всякога. Срещата ще остави приятелства, които ще продължат дълго във времето, преживявания и емоции, които ще се помнят вечно.


Чрез участието си в подобни проекти, Гимназията дава възможност на своите възпитаници, докато решават глобални проблеми, да развиват социални и комуникативни умения, да прилагат на практика наученото в часовете по чужд език, да опознаят други страни и култури, да разширят мирогледа си.


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев" Еразъм+
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати