Сряда, 17 Мар 2021
            
Други

Пролетният дял на кампанията „Движи се и победи” започва с поход до хижа „Божур”

  08.05.2019 13:12
Пролетният дял на кампанията „Движи се и победи” започва с поход до хижа „Божур”

За 19-та поредна година се провежда кампанията „Движи се и победи”, организирана от РЗИ – Велико Търново, туристическо дружество „Трапезица – 1902”, Община Велико Търново и Младежки дом, под егидата на Великотърновския общински съвет. Днес представители на тези институции огласиха на пресконференция акцентите в тазгодишната кампания през пролетта, която ще бъде от 11 май до 1 юни.

Три туристически похода ще се проведат в пролетния дял на „Движи се и победи”. Първият е тази събота – 11-ти май, от Велико Търново до хижа „Божур”. Вторият поход е до Преображенския манастир на 18-ти май, а третият и най-кратък – до парк Ксилифор. Могат да участват всички, като на финала на всеки маршрут ще има формуляри за регистрация. Те са особено важни за разпределение на наградите, които са: голямата награда – велосипед, 4 специални – за най-възрастен, най-малък участник, за семейство и непушач. Наградата на председателя на Великотърновския общински съвет ще получи училището с най-масово участие, а Младежки дом награждава най-активния участник. Тези награди ще бъдат изтеглени чрез жребий в сградата на РЗИ – Велико Търново на 7 юни, сред регистриралите се участници, непременно жители на Великотърновска община и навършили поне 4 години. За голямата награда ще се борят изминалите и трите маршрута, а за специалните участниците трябва да са приключили поне два.

 Пролетният дял на „Движи се и победи” ще завърши с голям спортен празник на Ксилифор с много и най-разнообразни състезания и забавни игри. Победителите в спортните дисциплини ще си тръгнат с грамоти.

 На първия поход, до хижа „Божур”, началният час е 9,00 часа, като възможните спирки, от които да се тръгне са или Владишкия мост за търновци, или Арбанаси – за жителите на селото.

 До сега доброволците от ТД „Трапезица – 1902” вече са изминали тези и други маршрути, различни екопътеки, за да ги почистят от клони направят възможни за безопасно преминаване. Г-н Димитров, председател на дружеството, заяви, че през последните години все повече запитвания има от групи, които да се включат в походите, организирани от тях. И още, тази година, със средства от благотворителна кампания ще изградят още един кът за отдих и забавления на пътя между кв. Асенов и Ксилифор, достъпен за всички.

Организаторите апелират към масово участие, защото кампанията е част от здравословния ни начин на живот. 811 човека и в двата етапа са се включили миналата година, като от тях 28 семейства.

Ана Райковска

 


Ключови думи
кампания РЗИ - Велико Търново
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати