Събота, 08 Oct 2022
            
Други

Любомира Димитрова от Свищов се класира за Международната олимпиада по философия

  17.04.2019 17:39
Любомира Димитрова от Свищов се класира за Международната олимпиада по философия

Любомира Димитрова от СУ „Николай Катранов” в Свищов се класира на второ място в подборния кръг за международната олимпиада и вече официално е член на Националния отбор по философия на Република България.
Двама ученици от България, единият от които е Любомира, ще представят България на Международната надпревара, която ще се проведе от 17 до 19 май в Рим, Италия. Участието на международната олимпиада ще е с разработка на английски език.
Любомира участва в подготовката на членовете на разширения национален отбор, която се проведе от 13 до 17 април в Центъра да подготовка на ученици за международни олимпиади към МОН в град София. Младите олимпийци бяха обучавани от преподаватели в СУ „Св. Климент Охридски”.
Днес се проведе и подборният кръг, включващ писмена работа и устна беседа с членовете на журито.
Успехът на Любомира е невероятен, като се има предвид, че другият участник в националният отбор е ученик в 12 клас на Националната гимназия по древни езици и култура (НГДЕК) в София, където философията е един от основните предмети и се изучава 18 часа седмично, и е участник в миналогодишната Международна олимпиада по философия.


Ключови думи
Любомира Димитрова
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати