Неделя, 14 Мар 2021
            
Други

Реплика на Търновската конституция, изработена от деца, получи в дар читалище „Надежда”

  15.04.2019 18:44
Реплика на Търновската конституция, изработена от деца, получи в дар читалище „Надежда”

Реплика на Търновската конституция, приета преди 140 години, изработена от учениците от клуб „Млад депутат” в ОУ „Патриарх Евтимий”, получи днес читалище „Надежда”. Тя е любопитна и интересна с това, че децата собственоръчно са я преписвали – страница по страница. Днес младите родолюбци заявиха, че я подаряват на читалището. „А ние, млади хора, обещаваме да я пазим като една от ценностите на историческо читалище „Надежда””, заяви председателката на читалищното настоятелство арх. Донка Колева.

 Дарението стана факт днес на изложбата „Дневниците на Народното събрание”, подредена във фоайето на читалище „Надежда”. Тя бе открита официално от арх. Донка Колева, която бе особено развълнувана, защото документите, които се показват на широката общественост, са наистина забележителни.

33 от 155-те тома дневници на Народното събрание, които притежава читалище „Надежда”, са подредени в тази изложба и те съдържат интересни дебати и обсъждания, основополагащи конституционното и държавното устройство закони, както и любопитни препирни между депутатите.

Ана Райковска

 


Ключови думи
Търновска конституция реплика
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати