Събота, 13 Мар 2021
            
Политика

Младежкото обеднинение на БСП представи отчет за изминалата година

  02.04.2019 13:51
Младежкото обеднинение на БСП представи отчет за изминалата година

„Най-малко десет младежи трябва  да попаднат в листата за общински съветници на предстоящите местни избори”, обяви общинският председател на Младежкото обеднинение на БСП – Велико Търново Михаил Михалев на днешния брифинг по повод навършване на 1 година от мандата на сегашното ръководство. В него взеха участие още Паулина Петрова – член на Оперативното бюро, Симона Лазарова – секретар на МО и Красин Каракоцев – зам. председател на Областния съвет на МО на БСП.

 Младежите социалисти припомниха мероприятията и кампаниите, проведени по тяхна инициатива през тази изминала година.

 Още в началото на мандата, в края на март, те се включиха в кампанията „Капачки за бъдеще“. На 9-ти май направиха флашмоб по случай Деня на победата, като за кратко изненадващо блокираха главната улица с плакати „Помним героите“. Като изключително успешна определи кампанията на 1 юни общинският председател Михаил Михалев. Тогава МО подари над 300 детски книги в парка Марно поле, които от своя страна също бяха дарение. Подобна кампания проведоха и по случай Първия учебен ден, като подаряваха учебни пособия..

Младежкото обединение взе отношение и при скандала с изказването на Валери Симеонов, като раздаде флаери със скандалните му думи, които разбуниха духовете в държавата. „По този начин ние показахме отношение към социалната нетърпимост на управляващите, както и съпричастност към хората с увреждания”, каза Михаил Михалев.

 Младежкото обединение отбеляза и Денят на будителите, като на 1-ви ноември проведе Дискусия за съвременните будители. Вечерта в парка Марно поле имаше викторина с въпроси и награди, а кулминацията беше огнено шоу, символизиращо неугасващия огън на българските будители. Младите социалисти заеха позиция и по повод проблема с големите групи в детските градини на Велико Търново.

 Силен обществен отзвук, не само в областта, имаше и една друга тяхна инициатива в началото на тази година. Те изпратиха 130-годишна тухла от сградите на Старото военно училище на военния министър Красимир Каракачанов. Предложението им беше поне една от тези сгради да стане музей.

 Също през януари МО във Велико Търново бе домакин на националното заседание на Младежкото обединение, на която бе приета Младежката визия за България. Тя очертава проблемите на младите хора в областта на здравеопазването, образованието, културата и предлага стимулите, които трябва да се предвидят за решаването им.  

През февруари стартира набирането на снимки за предстояща изложба с разбити стълбища във Велико Търново. А съвсем наскоро МО във Велико Търново възстанови плочата от паметника на Тодор Лефтеров, която беше супена. Новата е предадена на арх. Донка Колева, която да се погрижи тя да бъде поставена по надлежния ред.  

 „Това, което искам да подчертая, е фактът, че само за година проведохме повече инициативи отколкото за целия предходен мандат, което означава, че сме още по-ентусиазирани да дадем всичко от себе си. За това говори и факта, че Младежкото обединение е най-активната хоризонтална структура в партията, като всеки месец правим минимум по две заседания по актуални въпроси”, завърши представянето Михаил Михалев.

 От предстоящите инициативи първа е изложбата със снимки на разбити стълбища в града. В нея ще бъдат включени както собствени снимки, така и тези, които хората са им изпратили. Целта е да се насочи вниманието на местната власт към този проблем.

 В края на септември започва и реалната реставрация на надгробния паметник на Никола Габровски в парк „Дружба”. Всичко е съгласувано с Общината, определен е и реставратор от София.

 Силно ще бъде и участието на Младежкото обединение в предстоящата предизборна кампания. На 9-ти май ще организира концерт по повод Деня на победата. Поради огромния интерес ще има и още едно огнено шоу.

 Над 100 килограма капачки вече са събрали младите от БСП, похвалиха се те. Тази седмица те ще бъдат предадени в предстоящото издание на кампанията „Кампания за бъдеще”.

Ана Райковска 

 


Ключови думи
младежко обединение мандат
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати