Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Започва подмяната на водопровода в с. Камен

  29.03.2019 08:56
Започва подмяната на водопровода в с. Камен

Кметът на Стражица Румен Павлов даде началото на нов проект в село Камен. Обект „Реконструкция и подмяна на участъци от водопроводната мрежа в селата Кесарево, Камен, Сушица, Асеново и Царски извор, община Стражица, област Велико Търново” обхваща реконструкция на 22 224,50 м. водопроводна мрежа.
В проекта е предвидено да се подменят старите азбестоциментови и поцинковани водопроводи, изградени преди повече от 50 години, с нови водопроводи от полиетиленови тръби с висока плътност. Проектът обхваща и подмяна и на прилежащите сградни водопроводни отклонения до имотите на жители, които се захранват от подменяните водопроводи. В село Камен ще се подменят 3 149, 60 м. водопроводна мрежа по следните улици: ул. „Васил Априлов”, ул. „Ал .Стамболийски”, ул. „Вела Пеева”, ул. „Ален мак”, ул. „Васил Левски”, ул. „Иван Вазов”. Общата стойност на проекта  е 7 008 668,75 лв. с ДДС.
На церемонията за първата копка присъстваха кметът на село Камен Димчо Димов, зам.-кметът на Стражица инж. Георги Бянов, секретарят на общината Ренета Василева, председателят на Общинския съвет в Стражица Илиян Маринов, общински съветници, представители на фирмата-изпълнител, служители от общинска администрация, граждани.
 


Ключови думи
Стражица Камен водопроводи проект подмяна Румен Павлов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати