Неделя, 14 Мар 2021
            
Спорт

Красимир Балъков няма да поема националния отбор

  28.03.2019 12:38
Красимир Балъков няма да поема националния отбор

„Разговори с мен не са водени, никой не ме е търсил до ден-днешен за националния отбор. Няма такова нещо. Всичко е в сферата на спекулациите. Ако има някой ден нещо свързано с мене, било за който и да  е отбор – национален или клубен, бъдете сигурни, че ще бъдете много бързо информирани”, заяви днес на пресконференция мениджърът на „Етър” Красимир Балъков, с което сложи край на спекулациите около спрягането му за нов старши треньор на националния отбор. „Моето име може да бъде замесено само на базата на моите резултати. „Етър” играе хубав, стабилен футбол. Вижда се едно голямо развитие и затова мисля, че името ми може да бъде замесено във всеки един отбор”, допълни той по темата.

Красимир Балъков е разговарял с Петър Хубчев, пожелал му е успех пред мача с Косово и му е казал да не обръща внимание на тези приказки. „Петър е един голям професионалист и той е направил всичко, доколкото е било възможно. Но все пак сме хора и не можеш да игнорираш емоциите в една такава ситуация. Не му е било лесно”. Балъков коментира още, че развитието на мачовете и класирането на националния отбор засега е позитивно за нас, но има какво да се желае от играта. И всичко ще зависи от следващите мачове. Имаме шансове и вратата за класиране на европейското все още е отворена.

 „Това е една изключително важна седмица за нас. От една страна да затвърдим позициите си за първо-второ място в групата, от друга – да се класираме на полуфинала за Купата на България, което от дълги години насам ще е голяма крачка напред на великотърновския футбол. Очаквам привържениците ни отново да дойдат и да има по-голямо раздвижване в града, особено за втория мач на 2 април за Купата, който ще е ключов за представянето ни тази година. А ние обещаваме хубав спектакъл, добра игра, голове и победи”, заяви Красимир Балъков за предстоящите мачове на отбора.

 В мача с „Верея”, който е утре, на 29-ти март, петък, ще играе един от младите футболисти на „Етър” - Илия Джамов, което за него ще е дебют в елитния ни футбол. „Опитваме се да играем във всеки мач за победа, така ще бъде и за мача с „Верея”. А и футболистите, ако искат утре да ми направят подарък за рождения ден, от този по-голям няма. Иван Вутов, новият треньор, с който се познаваме много добре, знае, че ще му е тежко тука в Търново”. Извън групата остават Румен Руменов, Фло Боджадж и Крум заради опасност от наказания преди мача с „Локо” – Пловдив.

За Купата на България Балъков по-малко мечтае, повече е реалист: „Но ако имаме малко късмет и има еуфория от победа над „Локомотим” – Пловдив, защо да не стигнем и до финала”, каза Краси Балъков. Според него след „ЦСКА” и „Лудогорец” всички останали претенденти са на едно и също ниво и всеки може да победи всеки. „А Лига Европа е още далече за нас, нека да си свършим работата за Купата на България, ще имаме време да мислим и за Лига Европа”, коментира още треньорът на „Етър”.    

 Третият мач с „Ботев” – Враца Балъков определи като едно интересно дерби, но за него ще мисли като му дойде времето.

Ана Райковска

 


Ключови думи
Красимир Балъков спекулации "Етър" "Верея"
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати