Сряда, 28 Сеп 2022
            
Политика

Георги Недев беше атракцията по време на днешната сесия в местния парламент

  28.03.2019 11:36
Георги Недев беше атракцията по време на днешната сесия в местния парламент

Младият общински съветник Георги Недев се превърна в истинска атракция за колегите си и журналистите по време на днешната редовна сесия в местния парламент. Причина за огромния интерес към него е оставката на Цветан Цветанов, която автоматично дава право на младия Недев да заеме неговото място в Народното събрание.
Още сутринта той беше поздравен от колегите си, а някои дори се пошегуваха, че трябва да му стиснат ръката, за да придобият от неговият късмет.
Георги Недев обаче заяви, че все още обмисля дали да се възползва от възможността да стане депутат.
„Тук на местно ниво, откакто свършиха парламентарните избори през 2017-та година, аз затворих вратата и започнах да се развивам още повече в моята сфера, която обичам. Също така и да съм по-полезен в местния парламент. Очаквам и нашето семейство да се увеличи с още един човек. Затова нещата, които са в едната ми ръка на местно ниво- натежават малко повече, отколкото за Народното събрание. Наистина една огромна чест е да си част от 240-те, но все още не съм взел това решение“, сподели пред медиите Георги Недев.
Той обясни, че все още чака известие от ЦИК и ще вземе окончателното си решение след това. Недев обясни още, че ако преди две години беше получил възможността да стане част от Народното събрание- със сигурност нямало да се замисли, но живота му се променил много, от което идват и днешните колебания.
Ако Георги Недев се откаже от Парламента следващ в листата е областният управител Любомира Попова, която обаче няма как да съвместява два поста. След нея е д-р Николен Стойнов, който също обясни, че се чувства по-полезен на местно ниво. Ако и той откаже да влезе в Народното събрание ще бъде дадена възможност на Даниела Арабаджиева, която е председател на Общинския съвет в Лясковец. Който и да отиде в Парламента обаче, то със сигурност ще бъде освободено място в или в Общинския съвет на Велико Търново, или в този на Лясковец. Ако това се случи в старата столица общински съветник ще стане Тодор Тодоров.
 


Ключови думи
Георги Недев Цветанов сесия
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати