Петък, 30 Сеп 2022
            
Други

Вандали потрошиха пейки и кошчета в Свищов

  19.03.2019 15:56
Вандали потрошиха пейки и кошчета в Свищов

В нощта на 16 срещу 17 март група недобросъвестни лица посегнаха на парковата мебел на няколко обществени места в Свищов, информират от Общината. Нарушителите на реда са започнали своите злодеяния от градинката с паметника на Дарителите в центъра на града, след което са продължили с вандалските си прояви в Градската градина, по главната улица и на пл. „Свобода“. Равносметката в неделя сутринта е повече от 15 пейки – изкъртени и захвърлени в тревните площи и над 20 коша за боклук – обърнати и деформирани.
Нарушителите са установени и съгласно закона ще понесат последствията за деянията си, а парковата мебел е възстановена и монтирана от служители на Община Свищов.
Община Свищов изразява категоричното си становище, че такива прояви на вандалщина и неспазване на обществения ред в цялата община ще бъдат строго съблюдавани и санкционирани.
Апелираме към всички граждани: да пазим общественото имущество и да сме добросъвестни в действията си, за да се радваме на приветливия облик на нашия град, казват още от Общината.


Ключови думи
парк Свищов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати