Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Общество

„Кроношпан България“ ще осигури първия във Велико Търново контейнер за дървесни отпадъци

  14.03.2019 14:56
„Кроношпан България“ ще осигури първия във Велико Търново контейнер за дървесни отпадъци

Първият в региона специализиран контейнер за дървесни отпадъци ще бъде предоставен във Велико Търново от най-големия преработвател на дървесина "Кроношпан България". Контейнерът ще бъде поставен в кв. "Бузлуджа", където гражданите могат да предават стари мебели, ламперия, дограми и други дървесни отпадъци с изключение на мека мебел.
 Това е още една конкретна стъпка на компанията и Община Велико Търново в съвместните  им усилия  "За по-чиста градска среда".
Двете страни вече се договориха и подписаха мемерандум за сътрудничество в областта на оползотворяване на дървесните отпадъци, образували се на територията на общината.
Сред целите, които са разписани в меморандума за партньорство между Община Велико Търново и най-големият преработвател на дървесина в страната, са рационалното оползотворяване на отпадъците от дървесина и подобряване на екологичните  показатели в общинската селищна система
"Кроношпан" може да преработва всички видове дървесни отпадъци от домакинствата, строителството, мебелното производство и опаковки. Продукцията на "Кроношпан България" замества масивната дървесина и по този начин щади натиска върху старите гори. Нарастването на дела на дървесина за рециклиране ще доведе преди всичко до  намаляване ползването на здрава обла дървесина и ще увеличи добавената стойност на дървесните продукти.


Ключови думи
Кроношпан контейнер
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати