Събота, 08 Oct 2022
            
Други

„Ротаракт“ организира кампанията „В кръвта ти е да спасяваш животи!“

  12.03.2019 13:07
„Ротаракт“ организира кампанията „В кръвта ти е да спасяваш животи!“

Кръводарителска кампания под надслов „В кръвта ти е да спасяваш животи!“ организира „Ротаракт клуб“ – Велико Търново. Кампанията ще се проведе в събота, 16 март, в МОЛ-а, между 9 ч. и 12 ч., където заедно с младите ротарианци ще е и екип на Центъра по трансфузионна хематология - Велико Търново. Приканваме да дарите не " #капка кръв", а " #извор на надежда" за някого в нужда, апелират организаторите.
За 8 поредна година „Ротаракт“ клубовете от различните градове организират кръводарителска кампания. Различното този път е, че тя е по-широко разпространена и се провежда едновременно в 11 града. По този начин организацията цели да привлече общественото внимание към това добро дело и все повече хора да започнат да даряват.
Даряването на кръв може да спаси нечий живот и почти всеки от нас може да бъде част от подобряването на качеството и средата ни на живот. Освен това кръводаряването е полезно, защото стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма. За да станете кръводарител, трябва да сте навършили 18 години, да не сте дарявали кръв последните 2 месеца, да не страдате от заразни болести, алергии и др., да не сте консумирали алкохол последните 24 часа и да сте закусили. Ротаракт клубовете високо оценяват жеста, който участниците в кампанията ще направят, и приемат всеки включил се в нея за герой, затова и призивът ни към кръводарителите е „Днес аз станах нечий герой! Направи го и ти!“, уточняват още от търновския „Ротаракт“.


Ключови думи
Ротаракт кръводаряване
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати